Dėl katalonų streiko atšauktos Europos buriavimo čempionato lenktynės | KaunoDiena.lt

DĖL KATALONŲ STREIKO ATŠAUKTOS EUROPOS BURIAVIMO ČEMPIONATO LENKTYNĖS

  • 0

Barselonoje spalio 3-iąją turėjusio startuoti Europos buriavimo čempionato pirmosios lenktynės buvo atšauktos dėl šalyje vykstančio visuotinio streiko, kuriame dalyvauja pasisakantieji už Katalonijos nepriklausomybę ir protestuojantys prieš policijos veiksmus referendumo dėl Katalonijos nepriklausomybės metu. Lietuvai šiame čempionate atstovauja šeši buriuotojai.

„Šiandien lenktynes nutraukė dėl politinių priežasčių. Sukvietė visus į palapinę, paskaitė raštą ir pasakė, kad plaukimų nebus. Žinią visi sutiko labai nepalankiai. Sportininkai rimtoms varžyboms čia susirinko ne tik iš visos Europos, bet ir kitų pasaulio šalių. Iki šio incidento esama politinė padėtis mūsų beveik nebuvo palietusi, nors mieste važiuojant matosi žmonių sankaupos ir kiekvieną vakarą girdisi daužomi puodai – čia tokia draugiška jų protesto forma“, - apie situaciją pasakojo čempionate Lietuvai atstovaujantis buriuotojas Karolis Janulionis.

Pasak buriuotojos Viktorijos Andrulytės, visi sportininkai atrodo šiek tiek pasimetę, nes padėtis neaiški, sunku nuspėti, ko laukti ateinančiomis čempionato dienomis, mat iki šiol sportininkams buvo žadėta, kad politiniai įvykiai varžyboms įtakos neturės.

Čempionato organizatorių sportininkams paskelbtame rašte teigiama, kad varžybų organizatoriai jungiasi prie streiko, nes palaiko taikius piliečius, kurie buvo sužaloti, kai Ispanijos policija ėmėsi aktyvių veiksmų referendumo dėl Katalonijos nepriklausomybės metu. Pasak organizatorių, rytoj čempionato lenktynės jau turėtų vykti įprastu režimu.

Čempionate Lietuvai atstovauja „Laser Standard“ jachtų klase buriuojantys K. Janulionis, Martis Pajarskas ir Marius Eidukevičius, „Laser Radial“ jachtų klase – V. Andrulytė, Milda Eidukevičiūtė ir Radvilas Janulionis. Iš viso čempionate ketina dalyvauti 331 sportininkas iš viso pasaulio. Čempionatas vyksta spalio 1-8 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS