Drama ant Riminio parketo: auksą skyrė šeimininkams | KaunoDiena.lt

DRAMA ANT RIMINIO PARKETO: AUKSĄ SKYRĖ ŠEIMININKAMS

  • 0

Pasaulio standartinių šokių čempionate titulą gynę Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė ilgai pirmavo, tačiau aukso medalių taip ir neužsikabino. Italijoje vykusių pirmenybių finale teisėjai čempionų regalijas atidavė šeimininkų duetui.

Pirmavo iki pat finalo

Tokio įelektrinto pasaulio šokių čempionato finalo seniai nebuvo. Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) mėgėjų grupės pirmenybės nepaliko abejingų nei dalyvių, nei sirgalių. Riminio miesto renginių erdvė „Rimini Fiera“, kurioje vyko šis turnyras, skilo į dvi stovyklas: palaikančiųjų Lietuvos šokėjus ir Italijos porą.

Vis dėlto galutinėje įskaitoje Kauno klubo „Kaspinas“ atstovai, du kartus pasaulio čempionai (2019 m. ir 2021 m.) tenkinosi sidabro apdovanojimais.

WDSF nuotr.

Nuo turnyro ketvirtfinalio, sportininkus pradėjus vertinti pagal absoliučią sistemą, užtikrintai pirmavo E. ir I. Sodeikos. Ketvirtfinalyje jie surinko 191,450 balo ir 1,386 balo aplenkė antroje vietoje buvusius Italijos šokėjus Frančesko Galupo ir Deborą Pačini. Pusfinalyje titulą gynę kauniečiai gavo 191,982 balo, o italai vėl 1,234 balo mažiau.

Tačiau Lietuvos sportininkų pranašumas prieš varžovus netikėtai pradėjo tirpti skelbiant pirmuosius teisėjų vertinimus finale.

Bronzos medalius iškovojo buvusi Lietuvos pora, dabar atstovaujanti Vokietijai – Tomas ir Violetta Fainšil.

Publikos švilpimai

Už pirmąjį solo šokį – Vienos valsą – italai gavo 38,792 balo, o mūsiškiai – 0,259 balo mažiau. Atlikus lėtą valsą ir tango paaiškėjo, kad abu šokius laimėjo E. ir I. Sodeikos: atitinkamai 0,198 ir 0,034 balo skirtumu. Taigi, po trijų šokių 0,027 balo skirtumu vis dar pirmavo F.Galupo ir D.Pačini.

Antrasis solo šokis – lėtas fokstrotas – italams leido sustiprinti pirmaujančias pozicijas (0,318 balo).

Kvikstepą laimėjo Evaldas ir Ieva: 38,534 prieš 38,334. Galutinėje įskaitoje, laimėjęs tris šokius iš penkių, bet, sumuojant balus, surinkęs vos 0,118 balo mažiau, „Kaspino“ duetas buvo apdovanotas sidabro medaliais.

Pasak Lietuvos sportinių šokių federacijos atstovų, situacija, kai laimėta daugiau šokių, bet užimta žemesnė vieta, sukėlė specialistų svarstymų, ar absoliuti vertinimo sistema (balais, o ne vietomis) yra pakankamai tiksli ir efektyvi. Patys sportininkai po didžiulio emocinio krūvio situacijos nekomentavo.

Nepaisant to, kad čempionatas vyko Italijoje ir šios šalies šokėjai turėjo didelę palaikymo komandą, publika parodė nepritarianti teisėjų galutiniam sprendimui – jis pasitiktas švilpimu. Finalo paskutinis šokis – kvikstepas – žiūrovų, palaikančių mūsų šalies šokėjus, buvo stebimas apsupus parketą, o sportininkams dėl sirgalių keliamo triukšmo buvo sunku girdėti muziką.

Pasipuošė bronza

Aštri dvikova dėl pirmosios pasaulio čempionato vietos kiek užgožė kitų finalo šokėjų pasirodymą. Bronzos medalius iškovojo buvusi Lietuvos pora, dabar atstovaujanti Vokietijai – Tomas Fainšil ir Violetta Posmetnaja-Fainšil.

„Labai džiaugiamės savo pirmuoju pasaulio čempionato medaliu. Stengiamės išnaudoti energiją, kuri tvyrojo aikštelėje ir aplink ją. Ir mums pavyko“, – kalbėjo turnyro prizininkai.

Dar tris vietas geriausiųjų šešetuke užėmė Rumunijos, Latvijos ir Lenkijos šokėjai. Iki finalo nedaug pritrūko kitai Lietuvos porai – Georgijui Kalašnikovui ir Domilei Šemeškevičiūtei. Šalies vicečempionai tarp 59 duetų užėmė aštuntą vietą. Lietuviai smarkiai pagerino savo pernai metų rezultatą: 2021 m. pasaulio čempionate jie buvo 14 ir nepateko į pusfinalį.

GALERIJA

  • Drama ant Riminio parketo: auksą skyrė šeimininkams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS