Dviračio treniruokliai – kad galėtumėt naudotis dviračiu bet kokiu oru | KaunoDiena.lt

DVIRAČIO TRENIRUOKLIAI – KAD GALĖTUMĖT NAUDOTIS DVIRAČIU BET KOKIU ORU

  • 0

Artėjant šaltajam sezonui, dauguma dviračių sporto entuziastų susiduria su iššūkiais, tokiais kaip ankstyva tamsa, lietus, vėjai, šlapia ar apledėjusi kelio danga, sniegas... Ką daryti?

Padėti dviratį į šalį ir iki pavasario įsitaisyti ant sofos? O gal – pakeisti dviratį į jogos kilimėlį arba svarmenų kilnojimą? Velonova.lt teigia – yra paprastesnis sprendimas – dviračio treniruoklis, arba prietaisas, kuris leidžia patirti važiavimo dviračiu džiaugsmą bet kokiu oru tiesiog neišeinant iš namų.

Kokį treniruoklį rinktis – rolerį ar klasikinį?

Dviračio treniruoklis, paprastai kalbant, tai yra prietaisas, ant kurio statomas dviratis, o jūs galite sėsti ant dviračio ir minti pedalus. Treniruokliai būna dviejų tipų – klasikiniai ir roleriai. Esminis skirtumas tarp jų yra tas, kad važiuodami klasikiniu treniruokliu, turite įveikti pasipriešinimą, o važiuojant roleriu – tenka dėti pastangas, kad išlaikytumėt pusiausvyrą.

Klasikinis treniruoklis sukurtas tuo principu, kad yra įtvirtinamas galinis dviračio ratas. Pasipriešinimas sukuriamas magneto arba tepalo pagrindu – pirmuoju atveju, magnetas tiesiog spaudžia padangą, antruoju atveju, tenka sukti tepalu užpildytame konteineryje esantį propelerį. Kai kuriuose modeliuose, galima reguliuoti pasipriešinimo intensyvumą. Taigi – dviratis stovi stabiliai įtvirtintas, o jūs minate pedalus ir siekiate įveikti pasipriešinimą, kai dviratis vienu ar kitu būdu yra prilaikomas.

Roleris veikia kitokiu principu – čia dviratis statomas ant laisvai besisukančių cilindro formos laikiklių ir nėra stacionarus. Dviratis išlaiko pusiausvyrą tik tada, kai intensyviai minate pedalus, todėl užlipant ir nulipant gali tekt už ko nors prisilaikyti. Čia nėra galimybės reguliuoti pasipriešinimo, tačiau tenka dėti pastangas, kad išlaikytumėte pusiausvyrą. Taip įdarbinamos kone visos raumenų grupės, o važiuodami išgyvenate visai kitokius pojūčius.

Interaktyviam važiavimui – išmanieji treniruokliai

Važiavimas dviračiu yra ne vien fizinė, bet ir psichologinė veikla –besikeičiantis landšaftas, įkalnės, nuokalnės, kelio nelygumai, važiavimas kompanijoje kartu su draugais. Šiandien, išmaniosios technologijos leidžia simuliuoti pasirinktą fizinę aplinką ir virtualiai patirti bendrumo jausmą, net jei treniruojatės namuose.

Atskirą treniruoklių grupę sudaro išmanieji treniruokliai – jie jungiasi prie išmaniųjų įrenginių, o toliau darbą atlieka specialios programėlės, tokios kaip Zwift, TrainerRoads, Elite E Training, Kenitic Fit, Rouvy, Wahoo. Jos įsimena duomenis apie jūsų važiavimo įpročius, nuvažiuotus kilometrus, vidurinį greitį, sudegintas kalorijas, pasiektus rezultatus ir kt., o jums belieka stebėti savo progresą ir siekti užsibrėžtų tikslų. Išmanieji treniruokliai leidžia simuliuoti pasirinktą aplinką – plentą, bekelę, miško takelius, kalnus, galite matyti besikeičiantį landšaftą, pajusti pakilimus ir nusileidimus. Jei pageidaujate draugijos, išmaniosios programėlės leidžia važiuoti kartu su kitais žmonėmis – ekrane yra matomos kitų besitreniruojančių žmonių virtualios reprezentacijos ir jų duomenys.

Problemos? Jos labai paprastai išsprendžiamos

Daugumai žmonių kyla klausimų – o kaip viskas atrodys, treniruojantis namuose? O kaip triukšmas, vibracija, o kaip prakaitas, kurį atvirame ore padeda išdžiovint vėjas, galiausiai, kalbama, kad treniruoklis skatina padangų nusidėvėjimą? Visiems šiems klausimams yra paprasti atsakymai.

Nuo triukšmo ir vibracijos apsaugo specialus kilimėlis. Ventiliatorius sukurtas taip, kad jo srovės atitiktų dviratininko kūno formas, todėl prakaitas nesikaupia ant kūno. Jei smarkiai prakaituojate, galite įsigyti specialias apsaugas, kurios neleidžia prakaitui patekti ant dviračio ir apsaugo jį nuo korozijos. Naudojantis klasikiniu treniruokliu, rekomenduojama įsigyti specialią, nusidėvėjimui atsparią padangą.

Visos problemos išsprendžiamos paprastai, todėl neleiskite niekam savęs stabdyti.

Dviračio treniruoklis praverčia ne tik šaltais žiemos vakarais

Dviračio treniruoklis – puiki investicija, kuri užtikrina, kad atėjus šiltajam sezonui, būsite nepraradęs formos nei įgūdžių ir vėl galėsite važiuoti įprasta trasa ar pamėgtu maršrutu.

Dviračio treniruokliai praverčia ne tik kada, kai lauke tamsu ir šalta, bet ir kitomis aplinkybėmis – kai namie yra mažų vaikų, kurių negalite palikti vienų, kai turite nedaug laiko ir nežinote, ar išvažiavęs dviračiu, spėsite numatytu laiku sugrįžt, kai aplink remontuojami keliai, susidaro transporto kamščiai, kai ore didelis alergenų kiekis, alina vasaros karštis ir kt.

Dauguma žmonių pradeda naudotis dviračio treniruokliu būtent šaltuoju, tamsiuoju sezonu, o paskui paaiškėja, kad treniruoklis yra nepamainomas visus metus. Apžiūrėti ir rinktis galite čia https://www.velonova.lt/kitos-dviratininko-prekes/dviracio-treniruokliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS