Dziudo federacijai – tarptautinių organizacijų palaikymas | KaunoDiena.lt

DZIUDO FEDERACIJAI – TARPTAUTINIŲ ORGANIZACIJŲ PALAIKYMAS

  • 0

Tarptautinė dziudo federacija (IJF) ir Europos dziudo federacija (EJU) išreiškė palaikymą Lietuvos dziudo federacijai po kilusio sąmyšio, kurį sukėlė dialogo vengiantys kai kurie šios sporto šakos atstovai mūsų šalyje.

Tarptautinės dziudo organizacijos, atlikusios tyrimą dėl Lietuvos dziudo federacijos (LDF) prezidento ir kitų valdymo organų rinkimų bei LDF veiklos, jokių pretenzijų neturėjo. IJF ir EJU taip pat išreiškė palaikymą ir pabrėžė, jog Lietuvos teritorijoje pripažįsta tik LDF (Lietuvos dziudo federaciją) bei jos sprendimus.

LDF Vykdomojo komiteto nuomone, šmeižikiška kampanija prieš teisėtai išrinktą LDF vadovybę prasidėjo ne dėl kai kurių veikėjų deklaruojamų kilnių priežasčių, o siekiant atsigriebti už opozicijos pralaimėtus federacijos prezidento rinkimus. Viešojoje erdvėje reiškiami niekuo nepagrįsti kaltinimai pasiekė ir EJU, IJF bei kitas organizacijas, kurios išdėstė savo poziciją.

LDF manymu, nuolat besitęsiantys destrukciniai opozicija save vadinančių veikėjų veiksmai kenkia olimpinei sporto šakai bei niekuo dėtiems sportininkams, treneriams bei kitiems darbuotojams. Dėl eilinio bandymo diskredituoti federaciją esą grąžinant juodus diržus informuojame, jog federacijos DAN-KYU komisijos posėdyje buvo priimtas nutarimas „priimti iš kiekvieno pageidaujančio grąžinti BUDO pasą ir diržą patvirtinančius sertifikatus bei pagal pareiškėjų viešai išreikštą valią juos anuliuoti. Pabrėžtina, jog iki šiol nebuvo nei vieno oficialaus diržo grąžinimo, todėl tai vertiname kaip skambią, bet nevykusią viešųjų ryšių akciją, siekiant sumenkinti LDF autoritetą bei pigiausiu būdu sau „susimedžioti“ moralinių dividendų.

Informuojame, jog po konsultacijų su Europos dziudo sąjunga bei Tarptautine dziudo federacija, LDF Vykdomajame komitete nuspręsta: „Už dziudo moralės kodekso ir dziudo juodojo diržo pažeminimą, dziudo sporto, kaip olimpinės sporto šakos, ir japonizmo vertybių menkinimą, panaikinti asmenims, viešai ir oficialiai išreiškusiems savo valią, LDF išduotus DAN sertifikatus, patvirtinančius meistriškumo ir nuopelnų LDF lygį“.

Lietuvos dziudo federacijos inf.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS