E. Daniūtės mokiniai gėdos mokytojai nepadarė | KaunoDiena.lt

E. DANIŪTĖS MOKINIAI GĖDOS MOKYTOJAI NEPADARĖ

Kauno šokėjai neturėjo lygių Lietuvos standartinių šokių čempionate. Kauniečiai susišlavė aukso medalius ne tik labiausiai prestižinėje suaugusiųjų kategorijoje, tačiau ir buvo geriausi vaikų, jaunimo ir net veteranų grupėse.

Savaitgalį Panevėžyje vykusiose Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių pirmenybėse poros kovojo ne tik dėl taurių ir medalių, bet ir dėl kelialapių į pasaulio bei Europos čempionatus.

Šių turnyrų daugkartiniai prizininkai, pasaulio taurės laimėtojai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė įrodė, jog neveltui yra laikomi geriausia standartinių šokių pora Lietuvoje. Beje, kauniečiai šiemet svarbią pergalę jau pasiekė. Jie pasaulio suaugusiųjų klasikinių šokių čempionate Vienoje (Austrija) pasipuošė bronzos medaliais.

Kauno „Kaspino“ klubo duetas, treniruojamas Daivos Dackevičienės ir Giedriaus Januškevičiaus, Panevėžyje be vargo žengė į finalą, kuriame pranoko antrąją Lietuvos porą Vaidotą Lacitį ir Veroniką Golodnevą iš Vilniaus „Dileksos" klubo. Įkandin favoritų finišavo trečiąją vietą pasiekę Tomas Fainšilas ir Violetta Posmetnaya. Ši pora mokosi iš geriausiųjų. Mat ji treniruojasi daugkartinės pasaulio ir Europos čempionės Editos Daniūtės šokių studijoje. Beje, žinoma šokėja prisidėjo ir prie dar vienos poros, tiesa, Lotynų Amerikos šokių kategorijoje sėkmės.

Nuo prizininkų trejeto atsiliko Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė iš Gargždų „Rolina” klubo, visgi, aplenkdami likusius finalininkus - Edgarą Baltaragį ir Indrę Kučinskaitę (Kauno „Rolo” - „Sūkurys") bei Gabrielių Vaikasą ir Agnę Valiukevičiūtę (Kauno „Kaspinas” - „Žiburys”) .

Standartinių šokių jaunimo grupėje čempionais tapo Andrejus Kovalevas ir Veronika Samuolytė (Kauno „Editos daniūtės šokių studija”), jaunių II grupėje auksu pasipuošė Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas”), jaunių I grupėje pirmi buvo Markas Sabaliauskas ir Marija Butenytė (Palangos „Svivelis”), senjorų I grupėje sau lygių neturėjo Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė-Rimkienė (Kauno „Kaspinas”), o senjorų II + III grupėje visiems pavyzdį parodė Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė (Kauno „Sūkurys”).

Tuo tarpu Lotynų Amerikos šokių įskaitoje kauniečių pozicijos buvo kuklesnės. Suaugusiųjų grupėje nugalėjo Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto”), jaunimo grupėje pergalę šventė Edvinas Ringys ir Aistė Survilaitė (Tauragės „Spindulys” – Klaipėdos „Žuvėdra”), jaunių II grupėje dar kartą čempionais tapo kauniečiai K. Burneikis ir I. Šekaitė, o jaunių I grupėje sėkmę pakartojo palangiškiai M. Sabaliauskas ir M. Butenytė.

Lietuvos sportinių šokių federacija, apibendrinusi šalies pirmenybių rezultatus, nusprendė į pasaulio čempionatus deleguoti pirmąją ir antrąją vietą užėmusius duetus. Į Europos čempionatą galės vykti pirmosios ir trečios vietos prizininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS