Ėjikas A. Mastianica pasaulio čempionate užėmė 15-ąją vietą | KaunoDiena.lt

ĖJIKAS A. MASTIANICA PASAULIO ČEMPIONATE UŽĖMĖ 15-ĄJĄ VIETĄ

  • 0

Dohoje (Kataras) vykstančio pasaulio lengvosios atletikos čempionato vyrų 50 km sportinio ėjimo varžybose šeštadienį Lietuvos atstovas Arturas Mastianica užėmė 15-ąją vietą.

50 km varžybose visi dalyviai dėl karščio ir drėgmės demonstravo kone pusvalandžiu už asmeninius rekordus prastesnius rezultatus. Viktoro Meškausko auklėtinis distanciją įveikė per 4 val. 21 min. 54 sek. ir to pakako norint atsidurti visai greta lyderių.

„Sunkiai… Vienu momentu, po 35 kilometro, galvojau, kad bus mirtis, bet treneris parėkė tokiu raginančiu žodžiu, jog viskas padaryta ir reikia atidirbti. Iššūkis buvo labai rimtas, tikiuosi, kad jį įvykdžiau ir padariau viską“, – sunkiausias akimirkas prisiminė A. Mastianica.

Varžybas lietuvis pradėjo atsargiai – po pirmųjų kilometrų jis buvo už 40-uko ribos, tačiau įsibėgėjant rungčiai mūsiškio pozicija gerėjo sulig kiekvienu kilometru. Vis dėlto įveikus du trečdalius distancijos A. Mastianicos tempas sulėtėjo, tačiau paskutiniuose kilometruose jam pavyko atsikovoti prarastas pozicijas ir viršyti trenerio iškeltus uždavinius – tandemas čempionate planavo 16-24 vietas.

„Rezultatai matėte kokie, baisu. Labiausiai tenkina vieta, esu 15-as pasaulyje, super“, – džiaugėsi A. Mastianica.

Beje, gali būti, kad 50 km sportinio ėjimo varžybos pasaulio čempionate vyko paskutinį kartą. IAAF planuoja 50 km ir 20 km distancijas pakeisti į 30 ir 10 km varžybas. Tokie pokyčiai įmanomi jau nuo kito, po dvejų metų JAV vyksiančio planetos čempionato.

„Ką daryčiau, jei 50 km rungtis bus panaikinta? Sportuočiau toliau. Bandyčiau kovoti, kad ir kokia bebūtų rungtis – atsistoji, dirbi ir kovoji“, – nesureikšmino ėjikas.

Pasaulio čempionu tapo japonas Yusuke Suzuki (4 val. 4min. 20 sek.). Sidabro medalį iškovojo portugalas Joao Vieira (4:04.59), o bronzos – kanadietis Evanas Dunfee (4:05.02).

Iš 46 startavusių sportininkų klasifikuoti 28.

Sekmadienį pasaulio lengvosios atletikos čempionate startuos dar viena Lietuvos ėjikė. 20 km rungtyje dalyvaus Europos taurės varžybų nugalėtoja Živilė Vaiciukevičiūtė.

GALERIJA

  • Arturas Mastianica
  • Ėjikas A. Mastianica pasaulio čempionate užėmė 15-ąją vietą
  • Ėjikas A. Mastianica pasaulio čempionate užėmė 15-ąją vietą
A. Pliadžio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS