Ėjikas A. Mastianica Tokijo žaidynėse užėmė 31 vietą | KaunoDiena.lt

ĖJIKAS A. MASTIANICA TOKIJO ŽAIDYNĖSE UŽĖMĖ 31 VIETĄ

  • 0

Apie 800 kilometrų nuo Tokijo esančiame Sapore įsibėgėjo olimpinių žaidynių sportinio ėjimo varžybos.

Antrosiose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs Arturas Mastianica 50 km distanciją įveikė per 4 val. 6 min. 43 sek. ir užėmė 31 vietą. Nuo čempionu tapusio lenko Dawido Tomalos jis atsiliko 16 min. 35 sek.

Distanciją baigė 47 sportininkai, 10 atletų iš varžybų pasitraukė, du buvo diskalifikuoti.

29 metų A. Mastianica Rio de Žaneiro žaidynėse distancijos nebaigė.

„Pirmiausia, labai džiaugiuosi, kad baigiau distanciją. Einant atsirado sveikatos problemų, bandėme su treneriu spręsti, kažkiek pavyko, bet iki galo neišsprendėme. Buvo sunku, bet kovojau iki galo ir distanciją baigiau.

Rio de Žaneire distancijos nebaigiau, todėl čia buvau pasiryžęs kirsti finišo liniją, kad ir kas benutiktų.

Karštis davė savo. Ryte buvo geros oro sąlygos, bet likus 10 km saulė pradėjo stipriai kaitinti, visi sportininkai sulėtėjo. Oro sąlygos tikrai buvo sunkios, ėjome nuo vieno atsivėsinimo punkto iki kito“, – sakė A. Mastianica.

Ėjikų penktadienį laukė ypatingai ankstyvos varžybos, prie starto linijos atletai stojo 5.30 val.

„50 km distancijos startas visada būdavo ankstų rytą, tik dažniausiai apie 8 val. Gal kai kuriems sportininkams ir tas neįprastai ankstyvas startas turėjo įtakos, bet aš dėl to jaučiausi normaliai“, – kalbėjo lietuvis.

Ketvirtadienį pirmas iš trijų čia esančių Lietuvos ėjikų Hokaido saloje startavo labiausiai patyręs – jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs 36 metų Marius Žiūkas. Jis 20 km distancijoje užėmė 33 vietą tarp 57 dalyvių, nuotolį įveikęs per 1 val. 27 min. 35 sek.

Penktadienį taip pat prie 20 km distancijos starto linijos stos ir Brigita Virbalytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS