Ėjikė Ž. Vaiciukevičiūtė pasaulio čempionate finišavo 23-ia | KaunoDiena.lt

ĖJIKĖ Ž. VAICIUKEVIČIŪTĖ PASAULIO ČEMPIONATE FINIŠAVO 23-IA

Europos sportinio ėjimo taurės varžybų čempionei Živilei Vaiciukevičiūtei išpildyti svajonių pasaulio lengvosios atletikos čempionate Dohoje (Kataras) nepavyko. Lietuvos ėjikę pakirto Kataro oras. Esant 75,2 proc. drėgmei, mūsiškė vietoje išsvajoto 12-uko turėjo tenkintis 23-čiąja vieta.

20 km nuotolį ji įveikė per 1 val. 39 min. 26 sek. ir nuo 12-ąją vietą užėmusios Gvatemalos atstovės Mirnos Ortiz atsiliko beveik dviem minutėmis.

„Pirmoje pusėje viskas klostėsi gerai, buvau prie lyderių grupelės, tačiau po to kiekviename kilometre darėsi vis sunkiau, nebegalėjau išlaikyti to tempo. Bandžiau laikytis, bet vis lėtėjau, o gale svarbiausia buvo tiesiog pabaigti distanciją ir pasiekti finišą“, – pasirodymą komentavo Ž. Vaiciukevičiūtė.

Tokio rango varžybose su sudėtingomis oro sąlygomis lengvaatletė susidūrė ne pirmą kartą. Panašų pragarą jai reikėjo ištverti ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Pats varžybų sunkumas čia ir Rio olimpinėse žaidynėse buvo panašus. Rio gal buvo sunkiau nuo paties pirmo kilometro, o čia pirmą distancijos pusę dar jaučiausi šiek tiek geriau. Tačiau šias varžybas vis tiek vertinu neigiamai, nes norėjosi aukštesnės vietos“, – sakė Ž. Vaiciukevičiūtė.

20 km ėjimo rungtyje prie karščio sėkmingiau adaptavosi ne europietės. Medalius išsidalijo kinės Liu Hong (1 val. 32 min. 53 sek.), Qieyang Shenjie (+17 sek.) ir Yang Liujing (+24 sek.), o aukščiausią vietą užėmusia Senojo žemyno atstove tapo aštunta finišavusi ispanė Maria Perez.

„Mačiau, kad už manęs eina daug europiečių. Alytuje buvau pirma, o antra buvo Ispanijos atstovė (Laura Garcia-Caro), kuri šiandien liko ganėtinai toli už manęs. Pamačiau, kad ne man vienai sunku, o lyderės kinės, brazilė, tad sąlygos buvo sunkios“, – reziumavo Ž. Vaiciukevičiūtė.

Dabar svarbiausia - išmokti Dohos pamokas. Europos taurės varžybose Alytuje lietuvė įvykdė Tokijo žaidynių normatyvą, o karštis bei drėgmė Japonijoje bus ne ką mažesni.

Vyrų 50 km sportinio ėjimo rungtyje puikiai pasirodė Arturas Mastianica. Lietuvos lengvaatletis užfiksavo svarbiausią karjeros pasiekimą, užėmęs 15-ąją vietą.

Pirmadienį pasaulio lengvosios atletikos čempionate dalyvaus du lietuviai: ieties metimo atranka laukia Livetos Jasiūnaitės, o disko metimo finale varžysis Andrius Gudžius.

GALERIJA

  • Ėjikė Ž. Vaiciukevičiūtė pasaulio čempionate finišavo 23-ia
  • Ėjikė Ž. Vaiciukevičiūtė pasaulio čempionate finišavo 23-ia
  • Ėjikė Ž. Vaiciukevičiūtė pasaulio čempionate finišavo 23-ia
  • Ėjikė Ž. Vaiciukevičiūtė pasaulio čempionate finišavo 23-ia
  • Ėjikė Ž. Vaiciukevičiūtė pasaulio čempionate finišavo 23-ia
A. Pliadžio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS