Esporto federacija leis Rusijos žaidėjams dalyvauti varžybose su savo vėliava | KaunoDiena.lt

ESPORTO FEDERACIJA LEIS RUSIJOS ŽAIDĖJAMS DALYVAUTI VARŽYBOSE SU SAVO VĖLIAVA

  • 0

Rusijos esporto federacija pirmadienį pranešė, kad Tarptautinė esporto federacija (IESF) nusprendė sugrąžinti jos dalyvius ir leisti jiems naudoti nacionalinę vėliavą ir himną.

„Rusijos nacionalinė kompiuterinio sporto rinktinė vėl galės dalyvauti varžybose su savo vėliava ir pavadinimu“, – sakoma Rusijos pareiškime.

IESF rengia pasaulio čempionatą Jasuose, Rumunijoje.

Anot rusų pareiškimo, federacija taip pat surengė balsavimą, kuriame 32 delegatai balsavo už sugrąžinimą, 13 buvo prieš, o 25 susilaikė.

„Sportas turi vienyti, todėl bet kokia sportininkų diskriminacija dėl nacionalinių ar kitų priežasčių yra nepriimtina. Todėl džiaugiamės, kad mums pavyko panaikinti ankstesnį sprendimą“, – pranešime spaudai sakė Rusijos esporto prezidentas Dmitrijus Smitas.

IESF prezidentas Vladas Marinescu (Vladas Marineskus), rumunų kilmės amerikietis, taip pat yra Tarptautinės dziudo federacijos (IJF) generalinis direktorius.

Gegužę Katare vykusį pasaulio dziudo čempionatą Ukraina boikotavo po to, kai IJF leido varžytis Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, teigdama, kad daugelis dalyvių iš Rusijos yra susiję su kariuomene.

Gairės: Rusijos esporto federacija, Tarptautinė esporto federacija, Rusijos žaidėjai, Vėliava, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS