Estų iššūkio sulaukę biatlonininkai Lietuvos čempionatą baigė dviem medaliais | KaunoDiena.lt

ESTŲ IŠŠŪKIO SULAUKĘ BIATLONININKAI LIETUVOS ČEMPIONATĄ BAIGĖ DVIEM MEDALIAIS

  • 0

Iš šešių medalių vyrų varžybose į Lietuvą iškeliavo penki. Otepėje (Estija) sekmadienį baigėsi atviras Lietuvos biatlono čempionatas, kuriame dalyvavo ne tik lietuviai, bet ir latviai bei visi pajėgiausi Estijos biatlonininkai.

Visą prizininkų pakylą sprinto varžybose okupavę mūsiškiai bendro starto varžybose tenkinosi sidabro ir bronzos apdovanojimais. 12,5 km rungtyje su keturiais šaudymo ruožais stipriausias buvo estas Rene Zahkna, vos 7,1 sek. aplenkęs Karolį Dombrovskį ir 8,4 sek. – Tomą Kaukėną.

Visi trys prizininkai suko tris baudos ratus. Tiesa, iki paskutinio šaudymo ruožo pirmavo T.Kaukėnas, tačiau jo vienas šūvis buvo netaiklus, tuo tarpu K.Dombrovskis ir R.Zahkna užvertė visus taikinius.

„Jaučiuosi nugalėtoju vien dėl to, kad po daug metų pavyko nesusirgti Kalėdų laikotarpiu ir sustartuoti Lietuvos čempionate. Varžybas vertinu pakankamai gerai. Vakar buvo sunkesnė diena, šiandien (sekmadienį – aut. past) – bendras startas, kuris yra viena iš mėgstamiausių mano rungčių. Jaučiu pranašumą šaudyme, ypač šaudydamas gulint. Džiaugiuosi dėl paskutinės ugnies linijos, kad buvo nulis. Tai suteikė papildomų jėgų ir leido finišuoti antram“, – komentavo K.Dombrovskis.

Šalia prizininkų finišavo atitinkamai 12,4 sek. ir 14,7 sek. nugalėtojui pralaimėję estai Kristo Siimeris bei Martas Všivtsevas. Sprintą laimėjęs Vytautas Strolia šįkart suklydo šešis kartus bei tenkinosi septinta vieta.

„Nedaug trūko iki pirmos, bet nedaug trūko iki penktos-šeštos, viena bauda ir viskas. Žinojau, kad viskas dar įmanoma, nes į paskutinį šaudymą atvykau antras. Labai daug jėgų atidaviau ketvirtame rate, norėjau kuo labiau pasivyti lyderį ir rizikuoti, kad gerai sušaudęs galėčiau laimėti. Taktika iš dalies pasiteisino, nes pataikiau viską, bet estas šaudykloje buvo daug greitesnis. Tas šaudymo greičio pranašumas jam leido laimėti. Smagu, kad parodėme neblogą lygį. Estai stiprūs ir greiti ant slidžių, o mus gelbėjo šaudymas“, – sakė K.Dombrovskis.

Analogiškoje moterų rungtyje triumfavo vos vieną baudos ratą sukusi estė Tuuli Tomingas. Kitas prizines vietas užėmė jos tautietės – 45,7 sek. atsilikusi Regina Oja ir 1 min. 40,8 sek. pralaimėjusi Susan Kuelm. Sėkmingiausiai iš Lietuvos biatlonininkių pasirodė Natalija Kočergina, kuri suko keturis baudos ratus bei užėmė 5 vietą (atsiliko 2 min. 11,3 sek.).

Rytoj Lietuvos komanda išskris į Vokietiją, kur sausio 8 dieną pradės ketvirtą pasaulio biatlono taurės etapą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS