Europos čempionato finale – Norvegijos ir Prancūzijos rankininkės | KaunoDiena.lt

EUROPOS ČEMPIONATO FINALE – NORVEGIJOS IR PRANCŪZIJOS RANKININKĖS

  • 0

Europos moterų rankinio čempionate Danijoje paaiškėjo, kurios dvi rinktinės tęsia kovą dėl čempionių titulą. Savąsias varžoves pusfinalyje įveikė ir į finalą pateko Prancūzijos ir Norvegijos rinktinės.

Su savosiomis užduotimis gana nesunkiai pusfinalyje susitvarkė Prancūzijos rinktinė, 30:19 (15:5) įveikusi pirmenybių išsišokėles Kroatijos rankininkes. Jau nuo mačo pradžios titulą ginančios prancūzės savo gynyba tiesiog surakino oponenčių puolimą, kurios pradėjo nebūdingai sau klysti lygiose vietose. Prancūzijos komandai pavyko neutralizuoti varžovių lyderę Camilą Mičijevič ir jau po pirmojo kėlinio jų pranašumas siekė 10 įvarčių – 15:5.

Po pertraukos kroatėms buvo pavykę priartėti iki 7 įvarčių (16:9), tačiau tai ir buvo paskutinysis realus bandymas pasipriešinti tituluotoms varžovėms. Neilgai trukus prancūzės vėl priekyje buvo dviženkliu skirtumu (23:13), o vyriausiasis komandos treneris galėjo leisti pailsėti savo ekipos lyderėms. Rungtynės baigėsi Prancūzijos pergale 11 įvarčių skirtumu – 30:19.

Į finalą Prancūziją vedė po 4 įvarčius pelniusios Kalidiatou Niakate, Grace Zaadi, Estelle Nze Minko ir Alexandra Lacrabere.

Kroatijos komandai po 3 įvarčius surinko Dora Krsnik, Katarina Ježič ir Valentina Blaževič.

Prancūzės iki finalo nužygiavo taip ir nepatyrusios nė vienos nesėkmės. Pergalės jos nepasiekė tik mače su Rusija, kai su šia rinktine sužaidė lygiosiomis 28:28.

Kitame pusfinalyje jau išvydome gerokai atkaklesnę akistatą. Šeimininkė Danijos rinktinė pirmajame kėlinyje išmušė iš vėžių iki tol be pralaimėjimų žengusią Norvegijos nacionalinę komandą. Įpusėjus pirmajai rungtynių pusei Danijos persvara buvo šoktelėjusi net iki 4 įvarčių (10:6), o iki pertraukos joms pavyko išlaikyti solidų 3 įvarčių pranašumą – 13:10.

Po pertraukos norvegės gana greitai atsitiesė ir sugebėjo išlyginti rezultatą – 14:14. Nors likus 15 minučių rezultatas vis dar buvo lygus (20:20), tačiau tuomet norvegės po truputį ėmė krautis pranašumą ir likus žaisti penkioms minutėms jau buvo saugiai priekyje – 26:22. Saugų atstumą tituluočiausiai pasaulyje komandai pavyko išlaikyti iki mačo pabaigos ir ji šventė pergalę – 27:24.

Norvegijos rinktinėje vėl blizgėjo Nora Mork, pelniusi 6 įvarčius, jai puikiai talkino po 4 kartus pasižymėjusios Stine Oftedal ir Dari Kale.

Danijos komandai Mia Bidstrup pelnė 7 įvarčius, po 3 surinko Line Haugsted ir Trine Jensen.

Penktąją vietą čempionate iškovojo Rusijos rinktinė, kuri paskutiniajame mače pademonstravo charakterį ir 33:27 įveikė Olandijos rankininkes.

Rungtynės dėl 3 vietos bei didysis finalas įvyks sekmadienį. Bronziniame mače susikaus Kroatijos ir Danijos rinktinės, o dėl Europos aukso grumsis Norvegija ir Prancūzija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS