Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rankinio rinktinė atšaukė rungtynes Islandijoje | KaunoDiena.lt

EUROPOS ČEMPIONATUI BESIRENGIANTI LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖ ATŠAUKĖ RUNGTYNES ISLANDIJOJE

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, kuri rengiasi 2022 metų Europos čempionatui, jau ketvirtadienį turėjo skristi žaisti kontrolinių rungtynių į Islandiją, tačiau paskutinę akimirką planai pasikeitė.

Atsižvelgdama į situaciją dėl koronaviruso Lietuvos rinktinė, pasitarusi su islandais, kontrolines rungtynes nusprendė atšaukti ir į čempionatą vykti sausio 10 dieną iš Lietuvos.

„Nusprendėme pasirengimą tęsti Vilniuje ir nevykti į Islandiją. Joje šiuo metu yra fiksuojami itin dideli susirgimų skaičiai. Per pastarąją parą užfiksuotas tūkstantis atvejų, tad turint omenyje, kad šalyje yra 300 tūkst. gyventojų, skaičius tikrai didelis. Visoje Europoje situacija yra tokia, kad komandos atsisako draugiškų rungtynių. Mes irgi manome, kad pagrindinis tikslas yra nuvykti į Europos čempionatą Slovakijoje, o ne pasilikti porai savaičių Islandijoje“, – kalbėjo vyriausiasis treneris Mindaugas Andriuška.

Anot stratego, daugiau aiškumo dėl to, kaip vyks pats čempionatas bus tik prieš pat jo pradžią.

„Komandose dabar fiksuojami susirgimai, yra iškritusių žaidėjų. Daugiau aiškumo turėsime sausio 9 dieną, kadangi EHF tada pateiks galutinius savo sprendimus, ar čempionatas vyks su žiūrovais, ar be jų ir visais kitais klausimais“, – dėstė strategas.

Aidenas Malašinskas pritarė, kad svarbiausias tikslas yra išlikti visiems sveikiems iki čempionato, tačiau pripažino, kad draugiškų rungtynių trūkumas bus juntamas.

„Ir mums, ir islandams tai yra praradimas. Vis tik tokia yra situacija ir turime su tuo susitaikyti. Bandysime kažkokių pliusų ieškoti čia Lietuvoje“, – teigė A.Malašinskas.

Pirmasis Lietuvos rinktinės susitikimas laukia sausio 13 dieną su Rusija, tačiau rinktinės senbuvis teigė, kad motyvacijos ir be papildomų dirgiklių tikrai pakanka.

„Vien žaisti čempionate, jeigu jame žaisime, yra pakankama motyvacija. Daugiau jos ieškoti tikrai nereikia. Galbūt žiniasklaidai tai bus kažkokia „vyšnaitė ant torto“. Galbūt tuomet rungtynėms bus dar daugiau dėmesio. Manau, kad nuo to visiems tik įdomiau“, – teigė A.Malašinskas.

Rinktinės kapitonas Gerdas Babarskas, paklaustas apie žaidimą vėl kartu su broliu Povilu, teigė, kad tiki, jog brolis šiai minutei gali būti labai naudingas komandai.

„Planuose, kad žaisime su broliu jau turbūt nebuvo. Įvyko situacija su Jonu Truchanovičiumi, kurią reikėjo spręsti. Povilas visada buvo pasiruošęs padėti. Svarbiausia, kad jis padėtų komandai, kuri nori kuo geriau pasirodyti čempionate. Jeigu Povilas mums duos dalykus, kuriuos gali – tai, kad žaisime drauge išeis tik į naudą“, – kalbėjo G.Babarskas.

Nors rinktinės vyriausiasis treneris M.Andriuška buvo nusprendęs, kad į Islandiją vyks 19 žaidėjų, kurie ir varžysis čempionate, pasikeitus situacijai komandoje toliau lieka visi 20 rankininkų, kurie drauge ruošis čempionatui.

Sprendimą dėl sudėties treneris galės priimti prieš pat čempionatą, kadangi nors į pirmenybes gali vykti didesnis kiekis žaidėjų, tačiau vienerioms rungtynėms daugiausiai galima registruoti 16 rankininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS