Europos kartingų pirmenybės Portugalijoje lietuviams prasidėjo staigmenomis | KaunoDiena.lt

EUROPOS KARTINGŲ PIRMENYBĖS PORTUGALIJOJE LIETUVIAMS PRASIDĖJO STAIGMENOMIS

  • 0

Portugalijoje vykusiame pirmajame CIK-FIA Europos kartingų čempionato etape tarp KF ir "KF-Junior" klasių Portimao trasoje dalyvavo ir du Lietuvos atstovai.

Šveicarijos "RB Racing" komandai KF klasėje atstovavo Rokas Baciuška, o Italijos "DR Racing" komandos spalvas "KF-Junior" klasėje gynė lietuvis Justas Jonušis.

Vyresnių sportininkų KF klasėje iš Baltijos šalių kovojo du sportininkai - estas Juri Vips ir lietuvis Rokas Baciuška.

R. Baciuška vienose treniruotėse buvo devintas, kitose buvo 27-as ir tai komandą nuteikė optimistiškai,

kadangi šioje klasėje iš viso rungtyniavo net 61 dalyvis.

Pasak pranešimo, pirmieji kvalifikaciniai važiavimai taip pat nuteikė optimistiškai. Pirmajame lietuvis po susidūrimo su varžovu finišavo 16oje vietoje, kitame - puikioje 9-oje pozicijoje. Prasidėjus trečiajam važiavimui R. Baciuška pakilo iki septintos vietos. Deja, likus 7 ratams iki finišo, Oliver Hodgson iš Didžiosios Britanijos trenkėsi į lietuvį ir abu sportininkai pasitraukė iš kovos. Susumavus rezultatus dėl šio incidento R. Baciuškai iki pagrindinio finalo pritrūko vos trijų pozicijų. Lietuvis turėjo dalyvauti "antrojo šanso" važiavime.

Startavęs ketvirtoje vietoje jis savo šanso nepaleido - finišavo ketvirtas ir iškovojo teisę dalyvauti pagrindiniame finale, į kurį patenka tik 34 greičiausieji.

Pusfinalyje, startavęs iš 32-os vietos, lietuvis lenkė varžovus vieną po kito, tačiau jam ir vėl nepavyko: iki finišo likus vos 5 ratams, lietuvis pasitraukė iš kovos dėl variklio gedimo.

Prieš finalą komanda R. Baciuškai sumontavo atsarginį variklį, kuris nebuvo toks geras. Po nebaigto pusfinalio jis turėjo startuoti tik iš 28-is vietos ir nerizikavo - stengėsi tiesiog išlaikyti poziciją ir finišavo toje pat 28 vietoje.

"Galėjau tikrai daug geriau pravažiuoti. Turėjau daug greičio. Gaila, bet viena avarija ir tas nelemtas variklis sugedo visiškai ne laiku," - po finišo pasakojo R. Baciuška.

Po pirmojo etapo R. Baciuška bendroje įskaitoje klasifikuojamas 28-oje vietoje.

Vienintelis "KF-Junior" klasės lenktynininkas iš Baltijos valstybių J. Jonušis per treniruotes, kaip ir dauguma, kentėjo nuo keisto padangų elgesio.

Prasidėjus kvalifikaciniams važiavimams J. Jonušis gavo kiek geresnes padangas, tačiau dvejuose važiavimuose iš keturių jis pateko į avarijas. Tik pirmas kvalifikacinis važiavimas praėjo puikiai - lietuvis finišavo 11-oje vietoje. Tačiau kituose dviejuose - incidentai. Vieną kartą pats J. Jonušis lenkė vieną lyderių Loganą Seargentą ir abu sportininkai susidūrė. Kitą kartą jau lietuvį išmušė vienas varžovų.

Susumavus rezultatus, J. Jonušis dėl patekimo į pagrindinį finalą turėjo startuoti taip vadinamame "antrojo šanso" važiavime. Iš jo 6 greičiausi sportininkai patenka į finalą.

Startavęs iš 23-is vietos, lietuvis vos per septynis ratus turėjo aplenkti bent 17 varžovų. Jam tai padaryti beveik pavyko. Lietuvis buvo greičiausias trasoje, per 7 ratus sugebėjo aplenkti 11 varžovų, bet finišavo per 5 vietas nuo tikslo. Tačiau tai geras rezultatas, kadangi į pagrindinį finalą pateko vos du jo amžiaus sportininkai. Visi kiti - bent keleriais metais vyresni ir jau ne pirmą sezoną važiuoja šioje klasėje.

"Savaitgalis buvo sunkus, bet geras. Galėjo būti ir geriau, bet kažkiek kortas sumaišė neprognozuojamos padangos, kažkiek ir pačiam nepavyko, nes patekau į avarijas," - pasakojo J. Jonušis.

Lietuvis po pirmojo Europos čempionato etapo klasifikuojamas 33-ioje vietoje tarp 64 dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS