Europos komandų čempionato startas pažymėtas bėgikės M. Morauskaitės rekordu | KaunoDiena.lt

EUROPOS KOMANDŲ ČEMPIONATO STARTAS PAŽYMĖTAS BĖGIKĖS M. MORAUSKAITĖS REKORDU

  • 0

Norvegijoje prasidėjo Europos komandų lengvosios atletikos čempionato pirmos lygos varžybos. Ketvirtą kartą šalies istorijoje teisę dalyvauti šioje lygoje iškovojusiems lietuviams startas buvo permainingas, o geriausiai pasirodė bėgikė Modesta Morauskaitė.

400 m atrankoje lietuvė beveik sekunde pagerino sezono rekordą, pasiekė asmeninį rekordą bei drastiškai priartėjo prie pasaulio čempionato ir Tokijo olimpinių žaidynių normatyvų. Nuotolį ji įveikė per 52,35 sek. bei su antru dienos rezultatu iškopė į šeštadienį vyksiantį finalą.

„Treniruotės rodė, kad viskas gerai, laukiau, kada pramuš, kada bus geros sąlygos, kada bus gera konkurencija. Šiandien viskas sutapo, tik galbūt paskutiniame šimte metrų buvo šiek tiek stiprokas vėjas. Buvau stipri, kovojau iki galo ir esu be galo laiminga, nors žinau, kad galiu dar geriau“, - džiūgavo M. Morauskaitė.

Pasaulio čempionato normatyvas - 51,80 sek. Tikėtina, kad 48 sportininkėms nepavyks pasiekti tokio laiko, tad likusios dalyvės bus atrinktos pagal geriausius sezono rezultatus. Tokiu atveju, norint bėgti planetos pirmenybėse Dohoje, gali pakakti rezultato, artimo 52 sek.

„Pasaulio čempionatas planuose yra, tam ruošiamės ir dar turėsime rimtų startų su gera konkurencija. Pirštai sukryžiuoti ir tikiuosi, kad man sėkmė nusišypsos“, - vylėsi M. Morauskaitė.

Beje, praėjusią savaitę lengvaatletės sėkmė Norvegijoje atrodė sunkiai tikėtina, kadangi ją užklupo kojos skausmai.

„Prieš savaitę treniruotės metu suspazmavo kairįjį dvigalvį raumenį, bet dėka gerų gydytojų, kineziterapeutų, „Alfa Steps“ komandos, kurie visada mane priima, man pavyko atsigauti ir pagerinti asmeninį rekordą“, - dėkojo M. Morauskaitė.

Į finalą pateko ir 200 m atrankoje bėgęs Gediminas Truskauskas. Sprinteris nuotolį įveikė per 21,59 sek. bei pasidalino 7-8 vietas.

„Šiandieninis laikas nelabai tenkina, kadangi visą sezoną bėgau apie pusę sekundės greičiau, tačiau ir sąlygos čia... Nėra šilta, reikia ir į tai atsižvelgti. Esu patenkintas tik tuo, kad patekau į kitą etapą ir toliau kovosiu už savo komandą, - sakė G. Truskauskas. - Tikslas finale bus būti kuo aukštesnėje pozicijoje ir atnešti kuo daugiau taškų“.

Kitose bėgimo rungčių atrankose sėkmė mūsiškių nelydėjo. Beveik visus lietuvius nuo finalų skyrė šimtosios sekundės dalys bei jie užėmė devintas vietas. Devinti buvo Rapolas Saulius (110 m barjerinis bėgimas - 14,67 sek.), Kostas Skrabulis (100 m - 10,85 sek.), Karolina Deliautaitė (100 m - 12,08 sek.), Rokas Pacevičius (400 m - 47,76 sek.) bei Agnė Šerkšnienė (200 m - 24,93 sek.).

„Sprinto darbo mažai padaryta, nes dėl traumos šį sezoną daugiau galėjau dirbti ištvermei. Tiesiog reikėjo komandai dėl taškų, tad ir prabėgau 200 metrų. Iš esmės, manau, kad pasirodžiau neblogai, kadangi pūtė stiprus priešinis vėjas. Dedant sprinto žingsnį, skaudėjo koją, bet nemanau, kad bus blogiau po šito starto. Žinoma, rezultatas ne toks, kokiu norėčiau bėgti, bet šioje situacijoje viskas tvarkoje“, - pasirodymą apibendrino A. Šerkšnienė.

Devintas liko ir kūjo metikas Tomas Vasiliauskas (61,54 m), o bėgikai Gabrielė Čeponytė (100 m barjerinis bėgimas - 14,87 sek.), Erika Krūminaitė (400 m barjerinis bėgimas - 1 min. 2,13 sek.) bei R. Saulius (400 m barjerinis bėgimas - 53,49 sek.) užėmė 11-ąsias pozicijas.

Svarų indėlį į komandos taškų taupyklę įnešė disko metikė Ieva Zarankaitė. Vitos Zarankienės auklėtinė įrankį numetė 55 m 8 cm bei iškovojo pirmą prizinę vietą Lietuvos ekipai - disko metikė buvo trečia.

„Džiaugiuosi pirmuoju medaliu, tad nuotaikos neblogos. Žinoma, buvau apsidžiaugusi, kad geras vėjas, tačiau per varžybas jo nebebuvo. Rezultatu nesu labai patenkinta, bet trečia vieta nėra blogai“, - teigė I. Zarankaitė.

Šis sezonas sportininkei klostosi įspūdingai. Ji be sėkmės Europos komandų čempionate taip pat pasiekė asmeninį rekordą Lietuvos čempionate (58,25 m) bei iškovojo bronzą universiadoje.

„Sezonas tikrai puikus, labai džiaugiuosi, gerai jaučiuosi, bet vis dar trūksta 60 metrų, - nusijuokė I. Zarankaitė. - Lieka vienas neišpildytas tikslas - 60 metrų. Po šių varžybų dar planuojame keletą startų padaryti, gal pavyks jį įvykdyti“.

Po pasibaigusių dviejų įskaitinių rungčių - moterų disko metimo bei vyrų kūjo metimo - Lietuvos komanda savo sąskaitoje turi 12 taškų ir užima šeštąją vietą. Iki šiol aukščiausia lietuvių vieta Europos komandų čempionato pirmoje lygoje yra dešimtoji - tokią mūsiškiai užėmė prieš penkerius metus Taline.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS