Europos Taryba ragina visiškai uždrausti rusų ir baltarusių atletams dalyvauti olimpiadoje | KaunoDiena.lt

EUROPOS TARYBA RAGINA VISIŠKAI UŽDRAUSTI RUSŲ IR BALTARUSIŲ ATLETAMS DALYVAUTI OLIMPIADOJE

  • 1

Europos Taryba ketvirtadienį pareikalavo visiškai uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti 2024 metų vasaros olimpinėse žaidynėse, kol tęsiasi Maskvos plataus masto invazija į Ukrainą.

Europos Taryba paragino Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) ir jį sudarančias sporto federacijas laikytis savo 2022 metais išreikštos pozicijos ir neleisti rusų ir baltarusių sportininkams dalyvauti tiek artėjančioje olimpiadoje, tiek kituose svarbiuose sporto renginiuose.

Po to, kai praėjusių metų vasarį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą, rusų ir baltarusių sportininkams buvo uždrausta varžytis daugelyje sporto šakų.

Tačiau šių metų kovo mėnesį TOK rekomendavo leisti Rusijos ir Baltarusijos atletams varžytis tarptautinėse varžybose kaip neutraliems individualiems sportininkams, jei jie aktyviai neremia karo Ukrainoje.

Europos Taryba, susirinkusi į vasaros sesiją Strasbūre, pareiškė, kad bet koks šių sportininkų dalyvavimas būtų neįsivaizduojamas.

Tarybos teigimu, Rusija ir Baltarusija pasinaudotų savo sportininkų dalyvavimu kaip propagandos priemone ir de facto neleistų dalyvauti kitiems sportininkams, ypač ukrainiečiams.

Dėl TOK pozicijos Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu Ukraina grasino boikotuoti sporto renginius.

„Argumentai už jų (Rusijos ir Baltarusijos) dalyvavimą nėra pakankamai svarūs, kai puolimui tęsiantis reikia pasmerkti ir atmesti įvykdytus žiaurumus ir parodyti, kad tarptautinė bendruomenė visapusiškai ir tvirtai remia Ukrainą“, – pareiškė Europos Taryba.

Europos Tarybos išplatintame pareiškime teigiama, kad rusų ir baltarusių elitiniai sportininkai gauna valstybinius atlyginimus ir dažnai priklauso kariškių sporto komandoms.

„Atrodo neįmanoma, kad jie galėtų pademonstruoti savo neutralumą ir atsiribojimą nuo šių režimų, jau nekalbant apie pasisakymus prieš karą“, – priduriama pareiškime. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

Rusijos sportininkai , tai daugumoje CSKA KLUBO NARIAI , JŲ ATLYGINIMAI DAUGIAU PRIKLAUSO NUOJŲ KARINIO LAIPSNIO , KURIE YRA IKI PULKININKO IMTINAI , REIKIA BŪTI VISAI DURNAM , KAD TO NESUPRASTUM .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS