Garliaviškio debiutą Europos čempionate apkartino tituluotas varžovas | KaunoDiena.lt

GARLIAVIŠKIO DEBIUTĄ EUROPOS ČEMPIONATE APKARTINO TITULUOTAS VARŽOVAS

Geriausias mūsų šalies smiginio žaidėjas garliaviškis Darius Labanauskas (PDC-46) ketvirtadienį prieš vidurnaktį Lietuvos laiku debiutavo PDC Europos smiginio čempionate. Sužaidė vieną geriausių savo kovų, deja, buvo priverstas pasitraukti jau po pirmojo etapo, kuriame 1:6 nusileido mažai klydusiam daugkartiniam PDC pasaulio ir Europos čempionui Michaelui van Gerwenui (PDC-1).

Savo sportinę formą 44 metų lietuvis prieš kovą vertino itin gerai. Ji nepavedė ir ant Europos čempionato scenos. Tačiau net ir 100,06 taškų vidurkio nepakako, kad galėtų pranokti žymųjį olandą, kurio taškų vidurkis siekė 103,13.

Pastarasis žaidėjas pastaruoju metu nedemonstravo tokio įspūdingo žaidimo, kokiu garsėjo anksčiau, tačiau šio vakaro žaidimas parodė, kad jis ne veltui rikiuojasi pirmoje PDC reitingo vietoje.

Iš pradžių Lucky D sugebėjo išlyginti rezultatą 1:1, bet po to įsismarkavusio varžovo pavyti nepavyko. Vienintelį legą D. Labanauskas laimėjo užsidarydamas nuo 130. Pirmąjį susitikimo legą jis galėjo užsidaryti nuo didžiausio įmanomo skaičiaus 170, tačiau surinkęs 120 taškų nepataikė į bulių. Olandas sulaukęs savo eilės užsidarė nuo 117.

Nuo trečio lego D. Labanauskas tesusikūrė kelias progas švelninti rezultatą, bet jų neišnaudojo. MVG šįkart klydo labai retai.

Vokietijoje vykstančiame turnyre varžosi geriausi 32 žemyno smiginio meistrai.

„Gera proga pasivaržyti“, – apie varžovą prieš čempionatą sakė D. Labanauskas. Jis juokavo, kad šįkart žaisdamas su M. van Gerwenu stengsis neprasidurti piršto, kaip nutiko pernykščiame Pasaulio čempionate, kuriame užėmė penktąją vietą, nusileidęs žymiajam olandui.

D. Labanauskas džiaugiasi patekęs į Europos čempionatą, tačiau šių metų jo tikslas – prasibrauti į PDC pasaulio čempionatą, kuriame žais 64 geriausi smigininkai. Vertinant šiandieninį PDC „Pro tour“ reitingą, kuris yra vienas kelių ant čempionato scenos, garliaviškis jau būtų tarp laimingųjų.

„Po praėjusio savaitgalio šoktelėjau į sąrašą. Reikia jame išsilaikyti. Dar bus penki „Winter series“ turai, dabar dar niekas negarantuota, bet nuotaika gera. Planavau šiemet grįžti į Pasaulio čempionatą ir sudalyvauti dar bent viename dideliame finaliniame turnyre, o tokių šiemet jau net trys: Pasaulio taurė, World darts series finalas, Europos čempionatas ir kol kas esu sąraše į Pasaulio čempionatą“, – skaičiavo D. Labanauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Viskas ateityje

Norint tapti geriausiu reikia juo ir būti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS