Geriausią sezono pasirodymą surengusi „Airwell Energija“ iškovojo įspūdingą pergalę | KaunoDiena.lt

GERIAUSIĄ SEZONO PASIRODYMĄ SURENGUSI „AIRWELL ENERGIJA“ IŠKOVOJO ĮSPŪDINGĄ PERGALĘ

  • 0

Didžiausią sezono pergalę Optibet ledo ritulio lygoje iškovojo Elektrėnų „Airwell Energija“.

Trečiadienį Elektrėnų ledo arenoje vykusiose OHL rungtynėse „Airwell Energija“ 9:0 nepaliko vilčių Daugpilio „Dinaburga“ ledo ritulininkams. Tai buvo pirmosios šio sezono rungtynės, kuriose elektrėniškiai nepraleido nė vieno įvarčio, o devyni pelnyti įvarčiai – taip pat geriausias sezono rezultatas.

Rungtynių pradžioje po svečių iš Latvijos pražangos „Airwell Energijai“ per dvi daugumos minutes pasižymėti nepavyko, bet jau sugrįžus penktajam aikštės žaidėjui „Dinaburga“ suklydo prie savo vartų, o Klimentijus Lysakas puikiu perdavimu išvedė Yaroslavą Pančenko į dėkingą situaciją. Puolėjas vienu prisilietimu nukreipė ritulį į vartus bei atidarė šeimininkų įvarčių sąskaitą (05:37, rez. perd. K. Lysakas).

Netrukus po pelnyto įvarčio elektrėniškiai vėl žaidė daugumoje, kurią šį kartą greitai galingu metimu realizavo K. Lysakas (06:19, rez. perd. Sergejus Lohačius, Y. Pančenko). Dar kartą daugumą „Airwell Energija“ realizavo kėlinio pabaigoje, kai Paulius Rumševičius tiksliu metimu iš tolimos distancijos nepaliko vilčių varžovų vartininkui (16:16, rez. perd. Donatas Kumeliauskas).

Antrąjį kėlinį Elektrėnų klubo atstovai pradėjo įspūdingai realizuodami savo progas. Per kiek daugiau nei dvi minutes jie į „Dinaburga“ vartus pasiuntė dar tris įvarčius. Tikslūs buvo Danilas Tsarkovskis (20:50, rez. perd. D. Kumeliauskas, Jaromiras Šusterovas), Dovydas Laimutis (21:25, rez. perd. Karolis Krasilnikovas, Ernestas Azarevicas) ir K. Lysakas (22:22, rez. perd. Nazaras Ružnikovas).

Įpusėjus rungtynėms savo progą turėjo ir „Dinaburga“, bet jų metimas sudrebino vartų skersinį ir į vartus neįskriejo. Tuo tarpu „Airwell Energija“ kėlinio pabaigoje dar kartą pasižymėjo: antrąjį savo įvartį rungtynėse pelnė D. Tsarkovskis (38:56, rez. perd. E. Azarevicas).

Trečiajame kėlinyje „Airwell Energija“ įrodė, kad gali pasižymėti net ir tada, kai žaidžia mažumoje. Greitos atakos metu komandai ant ledo turint vienu žaidėju mažiau nei jų varžovai, tikslus buvo Karolis Krasilnikovas (45:26, rez. perd. Mantas Marcinkevičius). Galiausiai į „Dinaburga“ vartus krito ir devintasis įvartis, kurį daugumos metu iš toli pelnė Sergejus Lohačius (49:41, rez. perd. K. Lysakas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS