„Gintarinę porą“ pasirinko ir filipiniečiai | KaunoDiena.lt

„GINTARINĘ PORĄ“ PASIRINKO IR FILIPINIEČIAI

  • 0

Tradicinių sportinių šokių varžybų „Gintarinė pora“ dauguma pagrindinių trofėjų iškeliavo į užsienio šalis, tačiau sėkmė lydėjo ir Lietuvos šokėjus.

Rinko reitingo taškus

Jau 57-ą kartą Kaune surengtos „Gintarinės poros“ akcentai – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių ir Lotynų Amerikos šokių reitingo varžybos.

Dalyvių gretose buvo ne tik Europos šokėjų, bet ir svečių iš Japonijos, Azerbaidžano, Filipinų.

Tarp suaugusiųjų standartinius (ST) šokius geriausiai atliko Danijos atstovai Dmitrijus Kolobovas ir Signe’ė Busk, Lotynų Amerikos (LA) – taip pat šios šalies pora Malthe’ė Brinchas Rohde’ė ir Sandra Sorensen.

„Gintarinės poros“ teisėjų brigadoje dirbo ir Gianita Bigazzi – specialistė iš Lesoto.

ST šokių prizininkų trejete – Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė (Kauno „Kaspinas“, 2 vieta), Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (Panevėžio „Rumba“ ir Kauno „Sūkurys“, 3 vieta), LA šokių programoje – Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė (Gargždų „Rolina“ ir Kauno „Sūkurys“, 3 vieta).

Solidi teisėjų brigada

Pergales šventė Lietuvos čempionai Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė (Kaunas, „Innovation Team“, jaunių II grupės ST) ir šalies vicečempionai Aurimas Meška su Aine Rutkauskaite (E. Daniūtės šokių studija ir „Sūkurys“, jaunimo iki 21 metų ST).

Klaipėdos klubo „Žingsnis“ pora Nojus Vaškys ir Auksė Stuopelytė pasižymėjo dukart: jaunių I grupės LA šokių varžybose užėmė 2 vietą, o ST šokių programoje – 3 vietą.

„Gintarinės poros“ teisėjų brigadoje dirbo specialistai iš Lietuvos, Vokietijos, Anglijos, Vengrijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, Slovėnijos, Austrijos, Italijos, Danijos, Lesoto, Japonijos, Rumunijos, Bulgarijos, Lenkijos.

Atokvėpis: renginio užkulisiuose įtampos buvo mažiau./ Vyčio Šulinsko nuotr.

Karjerą užbaigė pergale

„Žalgirio“ arenoje surengtą pasaulio profesionalų standartinių šokių čempionatą laimėję Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė paskelbė nusprendę baigti sportinę karjerą.

„Atsisveikiname žinodami, kad savo didelei svajonei ir šokiui atidavėme viską“, – sakė Veronika.

„Pasiilgsime treniruočių, varžybų – viso proceso. Tačiau atėjo kitas gyvenimo etapas. Savo šokio viziją nuo šiol įgyvendinsime ne patys – ją realizuos mūsų mokiniai. Visą širdį atiduosime jiems“, – tvirtino pasaulio čempionai.

V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė, anksčiau dalyvavę WDSF mėgėjų sportinių šokių varžybose, 2022 m. iškovojo IWGA pasaulio žaidynių bronzą, 2016 ir 2017 m. Europos čempionatų bronzą.


Nugalėtojai

„Gintarinė pora“, standartiniai šokiai (ST), WDSF reitingo varžybos:

jauniai I – Johanas Martenas Rahula ir Viktorija Makarova (Estija), jauniai II – Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė (Lietuva), jaunimas – Richards Krivinš ir Marija Golubeva (Latvija), jaunimas iki 21 metų – Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė (Lietuva), suaugusieji – Dmitrijus Kolobovas ir Signe’ė Busk (Danija), senjorai I – Manuelis Guidotti ir Silvia Mariotti (Italija), senjorai III – Maurizio Bartolini ir Serenella Recchia (Italija).

„Gintarinė pora“, Lotynų Amerikos šokiai (LA), WDSF reitingo varžybos:

jauniai I – Myhailo Šinkarenka ir Olena Savčuk (Ukraina), jauniai II – Jegoras Prokinas ir Polina Karimova (Latvija), jaunimas – Richards Krivinš ir Marija Golubeva (Latvija), suaugusieji – Malthe’ė Brinchas Rohde’ė ir Sandra Sorensen (Danija).

GALERIJA

  • „Gintarinę porą“ pasirinko ir filipiniečiai
  • „Gintarinę porą“ pasirinko ir filipiniečiai
  • „Gintarinę porą“ pasirinko ir filipiniečiai
  • „Gintarinę porą“ pasirinko ir filipiniečiai
Vyčio Šulinsko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS