Į olimpinių kandidatų sąrašą įtrauktas dar vienas plaukikas | KaunoDiena.lt

Į OLIMPINIŲ KANDIDATŲ SĄRAŠĄ ĮTRAUKTAS DAR VIENAS PLAUKIKAS

  • 0

Ketvirtadienį Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto posėdis. Jo metu į Tokijo olimpinių žaidynių kandidatų sąrašą įtrauktas plaukikas Daniias Pancerevas.

Sportininkas iš olimpinės pamainos į kandidatų sąrašą įtrauktas Lietuvos plaukimo federacijos teikimu kaip pasaulio ir Europos čempiono Dano Rapšio treniruočių partneris ir pretendentas patekti į olimpines žaidynes. Sportininkui taip pat skirta 600 eurų olimpinė stipendija.

Į olimpinės pamainos sąrašą įtraukti 12 breiko sporto šakos atstovų: Simas Kaušyla, Motiejus Viltrakis, Deividas Zalika, Einaras Rapšys, Aleksandras Borunovas, Lukas Čeika, Greta Marcinkutė, Ugnė Urbonaitė, Alfredas Ksenzovas, Audrius Gimžauskas, Mindaugas Bružas ir Dominyka Banevič.

Olimpinės rinktinės kandidatų sąrašas

Olimpinės pamainos sportininkų sąrašas

LTOK Vykdomasis komitetas taip pat pritarė sprendimui padidinti olimpinę stipendija Europos dviračių treko čempionato bronzos medalio laimėtojui Vasilijui Lendeliui ir čempionate šeštąją vietą užėmusiai Olivijai Baleišytei. Sportininkai nuo šiol gaus atitinkamai 950 ir 850 eurų dydžio olimpines stipendijas.

Posėdyje olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė naujiems Vykdomojo komiteto nariams pristatė į LTOK komisijas ir kandidatus į jų pirmininkus. Komisijų pirmininkai bus patvirtinti Vykdomojo komiteto posėdyje gruodžio mėnesį.

Vykdomojo komiteto nariams taip pat pristatyti LTOK 2021-2024 metų veiklos programos projektas ir LTOK 2021 metų veiklos plano projektas. Vasario mėnesį jie bus teikiami tvirtinti LTOK Generalinei asamblėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS