Į planetos pirmenybes išvykę jaunieji irkluotojai ieškos ir čia nuskandinto medalio | KaunoDiena.lt

Į PLANETOS PIRMENYBES IŠVYKĘ JAUNIEJI IRKLUOTOJAI IEŠKOS IR ČIA NUSKANDINTO MEDALIO

  • 0

Jaunieji Lietuvos irkluotojai išvyko į Varezėje (Italija) liepos 25-31 dienomis vyksiančias pasaulio jaunių (U19) bei jaunimo (U23) pirmenybes.

Jaunių (U19) pirmenybėse merginų porinę dvivietę irkluos Saulė Kryževičiūtė ir Ūla Jonušaitė, vaikinų porinę dvivietę – Matas Černevičius ir Vilius Stonkus, praneša Lietuvos irklavimo federacija.

Merginų įgulos treneris Tautvydas Vaitkūnas pabrėžė, kad jaunosios sportininkės į Italiją vyksta kovingomis nuotaikomis. „Jos nusiteikusios atiduoti visą save. Kitaip su jomis nebūna, – sakė treneris. – Žinoma, šiek tiek pergyvename dėl startinio jaudulio“.

Varezės irklavimo trasą merginos jau puikiai pažįsta. Šiais metais čia sportininkės iškovojo Europos jaunių pirmenybių bronzą.

„Ir tikėkimės, jos ne veltui nuskandino Europos čempionato bronzos medalį Varezės ežere. Sakoma, laimę atneš, – nusišypsojo nedidelę merginų paslaptį išdavęs treneris. – Jos stengiasi negalvoti apie buvusias pergales. Merginos net supyksta, jei kas nors garsiai prabyla apie joms ant pečių dabar krentančią atsakomybę.

Mes dirbame savo darbą, koncentruojamės į smulkias technines detales, galinčias mums padėti siekti geriausio rezultato. To ir tikimės. Saulė ir Ūla – maksimalistės ir kiekvieną dieną spaudžia save būti geresnėmis. Kiekvienam treneriui palinkėčiau tokių auklėtinių, nes jos yra itin motyvuotos ir užsispyrusios. Kartais net per daug. Džiaugiuosi jų darbu ir siekiu būti stipresnėmis ir greitesnėmis negu vakar“.

Treniruočių stovykloje, pasak T.Vaitkūno, daugiausiai dėmesio buvo skiriama valties greičiui.

„Čia mums ypatingai padėjo konsultanto Iano Shore'o, kurio patirtis ir patarimai mums nuolat praverčia, planai, – sakė treneris. – Noriu, kad mano auklėtiniai būtų geriausi ir greičiausi. Tačiau esu pakankamai jaunas treneris ir turiu dar daug išmokti, augti kartu su treniruojama įgula, kad galėčiau auklėtiniams perteikti dar daugiau žinių“.

Jaunimo (U23) čempionate merginų vienvietę irkluos Dovilė Rimkutė, pavienę dvivietę Kamilė Kralikaitė ir Martyna Kazlauskaitė, porinę dvivietę – Ugnė Juzėnaitė ir Raminta Morkūnaitė. Tarp vaikinų paviene dviviete varžysis dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai, porinę keturvietę irkluos Arnedas Kelmelis, Saulius Aušbikavičius, Povilas Juškevičius ir Domantas Maročka.

Priminsime, kad pernai broliai Stankūnai galingai subangavo tarptautinių varžybų kanaluose: Europos jaunimo pirmenybėse buvo iškovotas auksas, pasaulio čempionate – sidabras.

Šiais metais jaunių amžiaus grupę „išaugęs“ P.Juškevičius pernai prie krūtinės spaudė U19 pasaulio pirmenybių auksą ir Europos sidabrą, o D.Rimkutė ir M.Kazlauskaitė, irklavusios porinę dvivietę, į Lietuvą parvežė Europos jaunimo bronzą.

Šįkart pavienę dvivietę su K.Kralikaite irkluosianti M.Kazlaukaitė neslėpė, kad paskutinės treniruotės prieš išvykstant į Italiją suteikė nemažai pasitikėjimo.

„Todėl keliaujame nusiteikusios labai kovingai, – nusišypsojo M.Kazlauskaitė. – Pagrindinis ir svarbiausias akcentas treniruotėse buvo suvienodinti mano ir Kamilės irklavimo technikas. Reikėjo suvienodinti yrį, todėl keitėme tiek Kamilę, tiek mane. Abiem buvo kiek nepatogu ir neįprasta. Mūsų irklavimo technikos tikrai buvo labai skirtingos, todėl stengėmės atrasti tą „viduriuką“, kad ir Kamilei, ir man būtų kuo patogiau. Iš pradžių irklavimas buvo labai nenatūralus, kol apsipratome. O dabar mums sekasi tikrai gerai“.

Sulaukusi klausimo apie įgulos tikslus pirmenybėse, M.Kazlaukaitė atsakė diplomatiškai: „Žinoma, kuo aukštesnė pozicija“.

Pasaulio jaunių ir jaunimo pirmenybės, primename vyks Varezėje liepos 25-31 dienomis, kartu su sportininkais į Italiją išvyko treneriai Karolis Sunklodas, T.Vaitkūnas, Vytautas Domarkas, Tomas Valčiukas, Antanas Lavickas bei I.Shore'as.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS