Į prestižines pasaulines smiginio varžybas pakviesti net penki lietuviai | KaunoDiena.lt

Į PRESTIŽINES PASAULINES SMIGINIO VARŽYBAS PAKVIESTI NET PENKI LIETUVIAI

  • 0

Paskelbti sąrašai žaidėjų, dalyvausiančių „Winmau“ pasaulio meistrų turnyre ("Winmau World Masters"), o taip pat atrankoje į Leiksaido pasaulio profesionalų smiginio čempionatą ("Lakeside World Pro Qualifiers"). Tarp daugiau kaip trijų šimtų rinktinių dalyvių – ir penki lietuviai.

Bridlingtone, Anglijoje, dėl pasaulio smiginio meistrų vardų varžysis geriausias Lietuvos smiginio žaidėjas, Europos smiginio vicečempionas garliaviškis Darius Labanauskas, daugkartiniai Lietuvos ir Baltijos smiginio reitingo varžybų nugalėtojai ir prizininkai šiauliškis Gintaras Nagevičius bei prieniškis Mindaugas Barauskas, o taip pat Elektrėnų atstovės Asta Juknienė ir Algina Juknaitė. Abiejų jų sąskaitose pergalės Lietuvos ir Baltijos smiginio reitingo varžybų nugalėtojų titulai, o A.Juknaitė yra iškovojusi pergalę ir pasaulio smiginio reitingo varžybose Islandijoje.

D.Labanauskas ir M.Barauskas šiose pasaulinėse varžybose jau nebe naujokai, o kitiems trims žaidėjams jos bus, kaip tikimasi, sklandus ir taiklus debiutas.

Į šias varžybas geriausi žaidėjai pagal Britų smiginio organizacijos reitingą gauna asmeninius pakvietimus, o kiti priimami žaisti, jeigu yra laimėję kurias nors pasaulines varžybas ar savo šalies reitinge patenka tarp keturių geriausių.

„Winmau“ pasaulio meistrų turnyras vyks rugsėjo 25-27 dienomis, o sekančią dieną bus varžomasi dėl patekimo ant finalinės Leiksaido scenos, į kurią vyrų grupėje kviečiama 40 žaidėjų. Pastarojo čempionato prizinis fondas siekia 300 tūkst. svarų. 

D.Labanauskas prieš porą metų šiame čempionate yra laimėjęs papildomus 5 tūkst. svarų už didžiausią uždarymą. Vien patekimas į šį čempionatą žaidėjui atneš 2 tūkst. svarų.

Lietuvoje veikia 11 oficialių smiginio klubų. Žaidžiama Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Kretingoje, Mažeikiuose, Jonavoje, Elektrėnuose, Trakuose, Kaišiadoryse, Rokiškyje, Šakiuose, Prienuose ir kt.

Lietuvos smiginio reitinge – apie 100 žaidėjų. Kasmet šalyje vyksta apie dešimt Lietuvos ir Baltijos reitingo varžybų ir vienas arba keli pasaulio smiginio federacijos, Britų smiginio organizacijos reitingo turnyrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS