Ietininkai Vilniuje gerino sezono rekordus, bet liko nepatenkinti | KaunoDiena.lt

IETININKAI VILNIUJE GERINO SEZONO REKORDUS, BET LIKO NEPATENKINTI

  • 0

Baigėsi dvi dienas Vilniaus Vingio stadione vykusios LLAF disko ir ieties metimų taurės varžybos. Antradienį varžėsi ietininkai, o geriausi Lietuvos sezono rezultatai buvo pasiekti tiek vyrų, tiek moterų rungtyse.

Sėkmingai Vilniuje startavo 2018 metų Europos čempionato prizininkė Liveta Jasiūnaitė. Teresės Nekrošaitės auklėtinė ietį net tris kartus numetė už 58 metrų ribos, o geriausias jos rezultatas – 58,60 m. Sportininkė tiek numetė neturėdama specialaus pasiruošimo būtent šioms varžyboms.

„Mažai konkurencijos, visiškai jos nėra. Sunku be konkurencijos siekti maksimalių rezultatų. Po starto Birštone turėjome treniruočių stovyklą Palangoje. Esu „krūvyje“, tik šeštadienį grįžome iš stovyklos. Manau, reikės savaitės, kad įeičiau į formą, – sakė L. Jasiūnaitė. – Neturiu šį sezoną visiškai jokio tikslo, tiesiog dalyvauju ir aukštų tikslų sau nekeliu. Šiemet pagrindinis startas bus Lietuvos čempionatas.“

Vyrų ieties metimo rungtyje Edis Matusevičius taip pat metė toliau nei pirmose savo sezono varžybose. Jo pasiektas rezultatas – 75,84 m. Tiesa, tokie skaičiai Tokijo olimpinį normatyvą pernai įvykdžiusio lengvaatlečio netenkina.

„Ir šiandien lieju apmaudą, nieko gero. Nesusitvarkau vėl su ta pačia technika, trūksta pasiruošimo – karantino pasekmės. Gal po truputį lengvėju, greitėju, bet viskas atrodo sunkiai ir lėtai. Bet gal dar įsivažiuosiu, – vylėsi E. Matusevičius. – Žiemą reikės pridėti daugiau jėgos, greičio, sprogstamumo ir staigumo, o tada lipdyti po truputį techniką. Manau, iki kitų metų viską susitvarkysiu.“

Šį sezoną Lietuvos rekordininkas tikisi permesti 80 metrų ribą. Jo asmeninis rekordas – 89,17 m.

„Visą laiką yra geras rezultatas planuose. Nors dabar nesimėto, bet vis tiek norisi mesti tą 80 metrų. Asmeninį turiu 89 metrus, tai visai nesmagu mesti 75 metrus“, – šyptelėjo E. Matusevičius.

Pirmadienį LLAF disko ir ieties metimų varžybose varžėsi diskininkai. Favoritai pateisino savo statusą: tarp moterų triumfavo asmeninį rekordą (60,60 m) pakartojusi Ieva Zarankaitė, tarp vyrų – Andrius Gudžius (67,83 m).

Liepos 21 d. į tą patį Vingio stadioną sugužės bemaž visas Lietuvos lengvosios atletikos elitas – čia vyks tarptautinės sporto klubo „Cosma“ taurės varžybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS