IOC vadovas paprašė apsvarstyti galimybę įleisti žiūrovus į olimpinių žaidynių varžybas | KaunoDiena.lt

IOC VADOVAS PAPRAŠĖ APSVARSTYTI GALIMYBĘ ĮLEISTI ŽIŪROVUS Į OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ VARŽYBAS

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovas Thomas Bachas paprašė Japonijos ministrą pirmininką Yoshihidę Sugą apsvarstyti galimybę įleisti žiūrovus į po aštuonių dienų prasidedančių Tokijo vasaros olimpinių žaidynių varžybas.

Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Pasak agentūros šaltinių, šį prašymą Th. Bachas išdėstė trečiadienį Tokijuje per susitikimą su Japonijos vyriausybės vadovu. IOC prezidentas prašė apsvarstyti galimybę įleisti žiūrovus į varžybas, jeigu Tokijuje pagerėtų padėtis, susijusi su koronaviruso plitimu. Nepranešama, ką Y. Suga atsakė į šį prašymą.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo būti surengtos 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar jos vyks liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis. Organizatoriai nusprendė rengti žaidynes be aistruolių iš užsienio, vietos žiūrovai taip pat nebus įleidžiami į olimpinius renginius šešiose Japonijos prefektūrose, įskaitant Tokiją.

Artėjant žaidynių pradžiai, epidemiologinė situacija Tokijuje tebėra įtempta – Japonijos sostinėje per parą nustatoma daugiau kaip tūkstantis naujų Covid-19 atvejų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS