Įspūdingą atkarpą trečiame kėlinyje sužaidusi „Energija“ nugalėjo „Hockey Punks“ | KaunoDiena.lt

ĮSPŪDINGĄ ATKARPĄ TREČIAME KĖLINYJE SUŽAIDUSI „ENERGIJA“ NUGALĖJO „HOCKEY PUNKS“

  • 0

Nuostabiai trečią kėlinį sužaidusi Elektrėnų „Energija“ (11/2) trečiadienį Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse svečiuose 5:0 (1:0, 0:0, 4:0) nugalėjo Vilniaus „Hockey Punks“ (4/9) ledo ritulininkus ir atsirevanšavo už sausio 10-ą dieną patirtą pralaimėjimą namuose 2:5.

Pirmame kėlinyje „Hockey Punks“ nesusitvarkė su baudos minutėmis ir taisykles pažeidė keturis kartus, kai tuo tarpu „Energija“ - vos kartą. Kėlinio viduryje „Energija“ pusantros minutės žaidė turėdama dviejų žaidėjų persvarą, tačiau tuo pasinaudoti taip pat nepavyko.

Vėliau ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo ir „Hockey Punks“ naujokas Sergejus Markovsky, o tuo pasinaudojo Aurimas Gaidauskas (16:09, rez. perd. Rolandas Aliukonis ir Donatas Vitte), kuris tiksliu smūgiu iš toli pirmą kartą nuginklavo Simą Baltrūną bei įmušė trečią savo sezono įvartį.

Antrame kėlinyje abi komandos po kartą žaidė daugumoje, o pasibaigus kėliniui po 2 baudos minutes dar buvo nubausti Justinas Vėželis bei S.Markovsky. Nors „Energija“ atliko daugiau smūgių (10 prieš 6), tačiau pasižymėti per antrą kėlinį nepavyko nei vienai komandai.

Trečiame kėlinyje išvydome čempionišką žaidimą primenantį „Energijos“ pasirodymą. Aštuntą kėlinio minutę Andrius Židkovas (47:50, rez. perd. Michailas Jevstignejevas ir Karolis Kubilius) padidino pranašumą iki dviejų (2:0), o po mažiau nei dviejų minučių greitame puolime įvartį įmušė Mantas Marcinkevičius (49:10).

Sugniuždyti „pankai“ nebesugebėjo atsigauti, o dar po kelių minučių po įvartį įmušė Deividas Kazlauskas (52:38, rez. perd. R.Aliukonis) ir Konstantinas Isajevas (53:27, rez. perd. A.Židkovas ir J.Vėželis).

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Maksimas Ponomarenko, kuris trečią kartą šiame sezone nepraleido nei vieno įvarčio. Jis yra vienintelis vartininkas šiame Lietuvos čempionato sezone, kuris sugebėjo bent kartą išlikti „sausas“ rungtynėse.

„Energija“ atliko daugiau smūgių į vartus (36 prieš 20), surinko mažiau baudos minučių (6 prieš 14), tačiau pralaimėjo pagal laimėtų įmetimų statistiką (30 prieš 31).

Šiose rungtynėse ant ledo pirmą kartą su „Energijos“ apranga pasirodė legionierius iš Rusijos Michailas Jevstignejevas, o „Hockey Punks“ gretose pirmą kartą išvydome Aleksejų Kuveką. Beje, prieš šias rungtynes iš „Energijos“ į „Hockey Punks“ sugrįžo ir gynėjas Lukas Manomaitis, kuris šį sezoną elektrėniškių gretose sužaidė du mačus.

Prieš tai abi komandos tarpusavio mačuose pergales šventė išvykose: „Energija“ Vilniuje varžovus nugalėjo rezultatais 5:3 ir 6:0, o namuose pralaimėjo 1:3 ir 2:5.

„Energija“ per 13 sužaistų rungtynių surinko 33 taškus ir jau 8 taškais lenkia antroje vietoje esančią „Kaunas Hockey“ (25 tšk.) komandą. Visgi kauniečiai yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau. Tuo tarpu „Hockey Punks“ per 13 susitikimų surinko 11 taškų ir reguliariame sezone jau praktiškai nebegali pakilti aukščiau trečiosios vietos.

„Energija“ artimiausias rungtynes žais vasario 7-ą dieną 20:15 val. Elektrėnuose vėl su „Hockey Punks“, o vasario 14 ir 26 Elektrėnuose bei 17 ir 28 dienomis Kaune jų laukia susitikimai su „Kaunas Hockey“.

„Hockey Punks“ reguliariame sezone taip pat dar liko penkios rungtynės, iš kurių net keturios - su ketvirtoje vietoje esančiu „Geležiniu vilku“.

GALERIJA

  • Įspūdingą atkarpą trečiame kėlinyje sužaidusi „Energija“ nugalėjo „Hockey Punks“
"Energijos" klubo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS