J. Šiugždinienė ragina svarstyti galimybes remti ukrainiečių sportininkus EK lygiu | KaunoDiena.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ RAGINA SVARSTYTI GALIMYBES REMTI UKRAINIEČIŲ SPORTININKUS EK LYGIU

  • 0

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ragina svarstyti galimybes remti ukrainiečių sportininkus Europos Komisijos lygmeniu.

Kaip informavo ministerija, pirmadienį Europos Sąjungos sporto ministrų susitikime Liuksemburge Lietuvos atstovai pasiūlė svarstyti finansinės paramos ukrainiečių aukšto meistriškumo sportininkams ir Ukrainos sporto komandoms klausimą, kad jie galėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose, o taip pat su Lenkija ir keliomis kitomis valstybėmis kėlė griežtesnių sankcijų Rusijai ir Baltarusijai poreikį.

„Būtina skubiai svarstyti EK lygiu paramą ukrainiečių aukšto meistriškumo sportininkams ir Ukrainos sporto komandoms, kad jie galėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose“, – pranešime teigė J. Šiugždinienė.

Politikai, aptardami galimą pagalbą Ukrainai sporto srityje karo akivaizdoje, taip pat diskutavo, kokių pokyčių reikėtų organizuojant ir reglamentuojant sportą Europoje, atsižvelgiant į atsirandančius naujus dalyvius, naujas praktikas ir naujus pilietinės visuomenės lūkesčius.

Pasak ministerijos, nuotoliniu būdu posėdyje dalyvavęs Ukrainos sporto ministras Vadymas Hutcaitas dėkojo šalims už paramą ir solidarumą Rusijos agresijos akivaizdoje.

Jis kreipėsi į ministrus, prašydamas tiek finansinės, tiek moralinės paramos, didinti spaudimą Rusijai, taikyti sankcijas agresoriui, netransliuoti Rusijos ir Baltarusijos sporto renginių ir varžybų, uždrausti finansuoti Rusijoje ir Baltarusijoje rengiamas varžybas, užkirsti kelią Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimui tarptautiniuose sporto renginiuose.

J. Šiugždinienė tvirtina, kad sportas „nėra aukščiau politikos ar už politikos ribų“ bei ragino sporto ministrus  laikytis tvirtos pozicijos.

„Sportas negali būti priedanga karo nusikaltimams ir užuovėja juos palaikantiems ar vykdantiems. Šio tikslo turime siekti susitelkę, kartu su nacionalinėmis ir tarptautinėmis sporto organizacijomis, išnaudodami plačias laisvų ir demokratinių valstybių galimybes“, – sakė J. Šiugždinienė.

Anot ministerijos, diskusijoje visos šalys vieningai sutarė, kad šiuo metu svarbiausia – padėti Ukrainai ir solidarizuotis su ja, ieškoti būdų padėti jos sporto bendruomenei, sudaryti sąlygas šios šalies sportininkams varžytis.

Antradienį Taryboje ES ministrai tariasi, kokių neatidėliotinų veiksmų turėtų būti imamasi švietimo srityje dėl susidariusios situacijos Ukrainoje, kaip geriau valdyti švietimo krizes, kokios galimybės jas iš anksto numatyti ir pasiruošti.

Gairės: Jurgita Šiugždinienė, karas Ukrainoje, sportininkai, sportininkai iš Ukrainos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS