J. Šiugždinienė: turime sudaryti pačias geriausias sąlygas R. Meilutytei ir kitiems plaukikams | KaunoDiena.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ: TURIME SUDARYTI PAČIAS GERIAUSIAS SĄLYGAS R. MEILUTYTEI IR KITIEMS PLAUKIKAMS

  • 7

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį ministerijoje pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę, ką tik iškovojusią įspūdingas pergales pasaulio plaukimo čempionate.

„Sveikiname sugrįžus – labai laukėme, palaikėme ir visada jus palaikysime! Jūsų pergalės – didelė garbė Lietuvai. Linkim dar daug laimėjimų, energijos jų siekti ir sėkmės“, – sakė J. Šiugždinienė.

Ministrė sportininkei ir susitikime dalyvauti negalėjusiai jos trenerei Rasei Duškinienei perdavė premjerės Ingridos Šimonytės padėkas ir sveikinimus.

„Noriu sportuoti Lietuvoje. Turiu čia savo komandą, tad svarbu turėti ir sąlygas treniruotis“, – kalbėjo sportininkė.

Ministrė sakė, kad Lietuva privalo sudaryti pačias geriausias treniruočių sąlygas ir R. Meilutytei, ir kitiems plaukikams. Apie įvairių klausimų sprendimo būdus bus tariamasi artimiausiu metu susitikus su suinteresuotomis organizacijomis.

R. Meilutytė praėjusią savaitę Budapešte vykusiame pasaulio plaukimo čempionate iškovojo du medalius: bronzą 100 m plaukimo krūtine rungtyje ir auksą 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

ŠMSM vaizdo įrašas.

Už šias pergales sportininkei bus skirta 15,8 tūkst. eurų valstybės premija, o jos trenerei numatyta 7,9 tūkst. eurų valstybės premija.

R. Meilutytė į profesionalų sportą po pertraukos grįžo 2021 m. pabaigoje. 2019 m. sportininkė buvo pranešusi baigianti sportinę karjerą.

2012 m. Londono vasaros olimpinėse žaidynėse, būdama vos 15-os metų, R. Meilutytė laimėjo olimpinį auksą 100 m plaukimo krūtine rungtyje. Ji tapo jauniausia šios rungties olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį.

2013 m. pasaulio pirmenybėse R. Meilutytė pelnė aukso (100 m krūtine) ir sidabro (50 m krūtine) apdovanojimus, o 2015 m. laimėjo dar vieną sidabro medalį (100 m krūtine).

GALERIJA

  • J. Šiugždinienė: turime sudaryti pačias geriausias sąlygas R. Meilutytei ir kitiems plaukikams
ŠMSM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ojojojo ojojojo

Smagu būti su pimpalu

Anonimas

turime isdazyti baseinus VAIVORISTES spalvomis DDDDD PIPIEC

zeurei

panasi y mano draugeli Arunce,jai tik trumpai apsikirptu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS