Japonijos ministras: bet kas gali nutikti su Tokijo olimpiada | KaunoDiena.lt

JAPONIJOS MINISTRAS: BET KAS GALI NUTIKTI SU TOKIJO OLIMPIADA

Japonijos vyriausybės ministras penktadienį pripažino, kad „bet kas gali nutikti“ su Tokijo olimpinėmis žaidynėmis, kurias pernai teko atidėti dėl koronaviruso pandemijos.

Administracinių ir reguliavimo reformų ministras Taro Kono (Taras Konas) tapo pirmuoju aukšto rango pareigūnu, viešai išsakiusiu abejonių dėl olimpiados, Japonijai ir kitoms pasaulio šalims grumiantis su išaugusiu sergamumu koronavirusine infekcija.

T. Kono neatmetė galimybės, kad žaidynės gali būti atšauktos. Tokijuje ir kai kuriuose kituose regionuose šiuo metu dėl pandemijos yra paskelbta ekstremalioji padėtis, galiosianti mažiausiai iki vasario 7 dienos.  

T. Kono yra pirmasis kabineto ministras, viešai suabejojęs ministro pirmininko Yoshihide Sugos (Jošihidės Sugos) tvirtu įsitikinimu, kad Japonija surengs „saugias“ žaidynes.   

Šią savaitę ekstremalioji padėtis buvo įvesta dar keliuose regionuose ir šiuo metu galioja iš viso 11-oje prefektūrų, įskaitant Osaką ir Kiotą.   

„Atsižvelgiant į padėtį dėl koronaviruso, bet kas gali nutikti“, – per spaudos konferenciją sakė T. Kono, anksčiau užėmęs užsienio reikalų ir gynybos ministrų postus. 

„Organizacinis komitetas ir Tarptautinis olimpinis komitetas, suprantama, turi galvoti apie planus force majeure atveju. Vyriausybė ryžtingai rengiasi olimpiadai ir paralimpiadai“, – kalbėjo jis. 

Japonijoje žmonių, pritariančių dėl koronaviruso atidėtos Tokijo olimpiados surengimui šią vasarą, skaičius smarkiai sumažėjo. Neseniai paskelbti vieno sociologinio tyrimo rezultatai parodė, kad daugiau kaip 80 proc. respondentų mano, jog žaidynės turėtų būti atšauktos arba vėl atidėtos.

Vietos žiniasklaida ketvirtadienį pranešė, kad Japonija suspenduoja leidimą užsienio atletams atvykti į šalį treniruotis, kol galioja ekstremalioji padėtis.

Japonų atletai galės sugrįžti į šalį, tačiau, kitaip nei anksčiau, turės 14 dienų karantinuotis.   

Paskelbtas draudimas įvažiuoti leidimo gyventi šalyje neturintiems užsienio atletams tikriausiai paveiks beisbolo ir Japonijos profesionalų futbolo lygos komandas, besirengiančias pradėti sezonus.

Ketvirtadienį Japonijos regbio aukščiausioji lyga paskelbė atidedanti po dviejų dienų turėjusio prasidėti sezono pradžią, kai virtinei kelių klubų žaidėjų buvo diagnozuota koronavirusinė infekcija.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS