Jaunasis Lietuvos buriuotojas – Europos geriausiųjų dvidešimtuke | KaunoDiena.lt

JAUNASIS LIETUVOS BURIUOTOJAS – EUROPOS GERIAUSIŲJŲ DVIDEŠIMTUKE

  • 0

Europos „Optimist“ jachtų klasės čempionate Lietuvos atstovas Rokas Rimša po intensyvios, penkias dienas trukusios kovos su beveik pusantro šimto konkurentų iš viso pasaulio iškovojo 19-ąją vietą. Pasak buriuotojų, tai – aukščiausias pasiekimas Europos „Optimist“ čempionatuose, kur susirenka stipriausi žemyno jaunieji buriuotojai, per kone 15 metų.

„Manau, tai, ką dabar stebime tarp Lietuvos jaunųjų buriuotojų, yra spartus profesionalumo ir rezultatų kilimas. Liepos mėnesį Erikas Scheidt iškovojo Lietuvai iki šiol aukščiausią – septintąją – vietą Pasaulio čempionate, dabar R. Rimša prasibrovė į auksinį laivyną, vienu metu buriavo net tarp 15 geriausių ir finišavo tarp 20 stipriausių Europos „Optimistų“.

Tai – dideli pasiekimai. Jie buvo pasiekti sunkiu darbu ir didelėmis trenerių bei vaikų tėvelių pastangomis, sukuriant jiems sąlygas žiemą treniruotis užsienyje, įgyti sportinės patirties tarptautinėse varžybose. Šios pastangos ima duoti rezultatus“, – džiaugėsi Lietuvos „Optimist“ asociacijos prezidentė Asta Pajarskienė.

Pasak jos, puikiai Europos čempionate pasirodęs jaunasis sportininkas pasižymi drąsa, ypatinga meile buriavimui, kantrybe treniruojantis ir siekiant rezultato. Paskutinį kartą tokius aukštus rezultatus Europos „Optimist“ čempionate Lietuvos atstovai demonstravo kone prieš 15 metų.

Rokas Rimša. / Lietuvos „Optimist“ asociacijos nuotr.

Šiemet Danijoje vykusiame Europos „Optimist“ čempionate Lietuvai be R. Rimšos atstovavo Tadas Ažukas, Jokūbas Čėpla, Ąžuolas Jackevičius, Liepa Jonuškaitė, Mila Krum, Mingailė Plučaitė.

A. Pajarskienės teigimu, esami rezultatai gali augti ir toliau, jei tik vaikams bus sudarytos sąlygos ir toliau tęsti aktyvias treniruotes ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio treniruočių stovyklose, kur jie įgauna patirties buriuoti jūroje, startuoti dideliuose laivynuose, varžytis su pajėgiais konkurentais iš skirtingų pasaulio šalių.

„Norint gerai buriuoti, būtina nuolat jausti tau ant kulnų lipančius priešininkus. Tai skatina tobulėti, nebijoti masiškumo, kas būdinga startuojant „Optimist“ klasėje, analizuoti savo ir kitų klaidas bei iš jų mokytis. Šiuos įgūdžius būtina ugdyti nuo pat mažens, tik tuomet galime tikėtis, kad iš jaunųjų perspektyvių sportininkų užaugs stipri naujų olimpiečių karta. Ties tokiu tikslu ir dirbame“, – teigia Lietuvos „Optimist“ jachtų klasės asociacijos prezidentė. 

GALERIJA

  • Jaunasis Lietuvos buriuotojas – Europos geriausiųjų dvidešimtuke
  • Rokas Rimša
Lietuvos „Optimist“ asociacijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS