Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai | KaunoDiena.lt

JAUNIEJI DVIRATININKAI – SAUGAUS EISMO AMBASADORIAI

  • 0

Šveicarijoje, Ženevoje, baigėsi 34-asis saugaus eismo konkursas ETEC-2019 (European traffic education contest), kuriame dalyvavo ir jaunieji dviratininkai iš Lietuvos.

Pagal konkurso reglamentą, komandą sudaro keturi 10–12 metų vaikai ir du treneriai. Vaikams reikėjo atlikti aštuonias praktinio važiavimo dviračiu ir teorines užduotis.

Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) komandą sudarė vaikai iš įvairių Lietuvos kampelių: Rimgailė Mergiūnaitė iš Kupiškio rajono Alizavos pagrindinės mokyklos, Milė Jankauskaitė iš Kalvarijos progimnazijos, Julius Grinkevičius, Marijampolės šv. Cecilijos gimnazijos moksleivis, ir Ugnius Tamašauskas iš Marijampolės rajono Sasnavos pagrindinės mokyklos. Komandą konkursui parengė mokytojai Benius Jankevičius ir Neringa Jankauskienė.

Iš viso konkurse Ženevoje dalyvavo 22 komandos iš įvairių Europos šalių. Geriausiai sekėsi Čekijos autoklubo UAMK atstovams, antri buvo Slovakijos autoklubo ASA, trečiąją vietą užėmė Serbijos autoklubo AMSS jaunieji dviratininkai.

Mūsų kaimynai, Latvijos autoklubo LAMB atstovai, liko ketvirti, vos vienu tašku atsilikę nuo prizininkų. Lietuvos komanda užėmė 9-ą vietą.

"LAS komandos pasirodymą vertinčiau kaip labai garbingą, nes kasmet augantis komandų pasiruošimo lygis verčia galvoti apie naujas vaikų rengimo metodikas, o svarbiausia – reikia rasti būdų, kaip motyvuoti vaikus, kad jie išmoktų taisyklingai vairuoti dviratį ir mokytųsi eismo taisyklių" – po konkurso sako Lietuvos automobilininkų sąjungos saugaus eismo komiteto pirmininkas Gintaras Urbonas.

Per konkurso atidarymą vaikus pasveikino Tarptautinės automobilių federacijos FiA prezidentas Jeanas Todtas. FiA, kurios narys daugelį metų yra ir LAS, jau ne vienus metus remia įvairius saugaus eismo projektus, siekia, kad pasaulio keliuose įvyktų kuo mažiau eismo įvykių, sužalojimų ir mirčių.

Kad jaunųjų Lietuvos dviratininkų komanda pasirengtų šiam konkursui ir galėtų vykti į Ženevą, finansiškai daug padėjo automobilininkų klubas "Autokontaktas", vaikų tėvai, draugai, mokyklų vadovai ir mokytojai. Tokio pobūdžio konkursų tikslas yra ne užimta vieta, o kad vaikai taptų atsakingais eismo dalyviais, kad grįžę į mokyklas taptų tarsi saugaus eismo propagavimo ambasadoriais.

ETEC-2019 organizatoriai, Šveicarijos klubas TCS, pasistengė, kad viskas vyktų sklandžiai ir turiningai. Vaikai ne tik dalyvavo konkurse, bet ir aplankė šokolado fabriką, viduramžių pilį, apsikeitė dovanomis su vaikais iš kitų šalių, o svarbiausia –  pabendravę su įvairių šalių bendraamžiais, grįžo pilni įspūdžių ir emocijų.

Kitų metų ETEC konkursas vyks rugsėjį Zagrebe, Kroatijoje, nes saugus eismas – visų rūpestis!

GALERIJA

  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
  • Jaunieji dviratininkai – saugaus eismo ambasadoriai
LAS archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS