Jaunieji Lietuvos šokėjai – pasaulio reitingo lyderiai | KaunoDiena.lt

JAUNIEJI LIETUVOS ŠOKĖJAI – PASAULIO REITINGO LYDERIAI

  • 0

Lietuvos šokėjai žibėjo pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybose Estijoje bei Bulgarijoje, o du jaunieji šokėjai Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė tapo pasaulio reitingo lyderiais.

Iš viso lietuviai iškovojo net 7 medaliai – 4 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos, praneša Lietuvos sportinių šokių federacija.

Pasaulio reitingo varžybose Tartu (Estija) net du aukso medalius iškovojo K.Kūra ir E.G.Valiūnaitė (Klaipėdos „Žingsnis“ – Vilniaus „Ratuto“).

Jaunučių amžiaus grupėje (14-15 metų) jie tapo nugalėtojais ir standartinių, ir Lotynų Amerikos šokių programose.

Po dvigubo triumfo K.Kūra ir E.G.Valiūnaitė tapo ir pasaulio reitingo lyderiais. Šioje amžiaus grupėje reitingo taškus WDSF pradėjo skaičiuoti tik nuo rugsėjo 1 dienos.

Sidabro medalius standartinių šokių programoje laimėjo Raigardas Gedvilas ir Patricija Vičiūtė („MJ sportinių šokių akademija“), o bronza, šokdami Lotynų Amerikos šokius, pasipuošė Povilas Dovydaitis ir Melani Bartosevič („MJ sportinių šokių akademija“).

Dar jaunesnių (12-13 metų) šokėjų grupėje Lotynų Amerikos šokius geriausiai atliko Gustas Dovydaitis ir Greta Sokolninkaitė („MJ sportinių šokių akademija“).

Kitame WDSF pasaulio reitingo turnyre Plovdivo mieste (Bulgarija) aukso medalius jaunimo amžiaus (16-18 metų) grupėje pelnė Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė.

Kauno Editos Daniūtės šokių studijos ir „Sūkurio“ šokėjai finale įveikė Bulgarijos, Rumunijos, Moldovos bei Kipro poras.

Suaugusiųjų grupėje sidabras atiteko Karoliui Burneikiui ir Dianai Jepeikinai iš Kauno „Tvisto“. Mūsiškiai nusileido tik labai patyrusiems Lenkijos šokėjams.

Visus šiuos sportininkus netrukus – jau rugsėjo 11-12 dienomis – išvysime ir Lietuvoje. Alytuje įvyks Lietuvos 10 šokių programos čempionatas. Šios disciplinos čempionate bendroje įskaitoje vertinamos abi – standartinių ir Lotynų Amerikos šokių – programos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS