Jeigu nepasiseks Katare, galbūt pavyks Portugalijoje? | KaunoDiena.lt

JEIGU NEPASISEKS KATARE, GALBŪT PAVYKS PORTUGALIJOJE?

"Atrankos sistema – negailestinga: vienas pralaimėjimas – ir kova baigta", – sakė kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes sieksianti tituluočiausia Lietuvos stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė.

Kelialapiai – tik penki

Sekmadienį Kataro sostinėje Dohoje prasidėsiančiame ikiolimpiniame atrankos turnyre dėl teisės dalyvauti Tokijo žaidynėse varžysis per 150 stalo tenisininkų, tarp jų – kaunietė R.Paškauskienė ir vilnietė Kornelija Riliškytė.

Moterims bus išdalyti penki olimpiniai kelialapiai, vyrams – keturi.

Atrankos dalyvės bus suskirstytos į keturias grupes ir iškart prasidės atkrintamosios varžybos.

Į Japonijos sostinę vyks grupių nugalėtojos ir finaluose pralaimėjusių žaidėjų papildomą turnyrą laimėjusi stalo tenisininkė.

Jeigu lietuvėms nepasiseks Katare, balandžio 21–25 d. Portugalijoje, Gimarainse, vyks Europos zonos ikiolimpinis atrankos turnyras.

Metai – be varžybų

"Stipriausios pasaulio žaidėjos Dohoje nedalyvaus, jos jau užsitikrinusios vietas olimpinėse žaidynėse pagal valstybėms skiriamas kvotas, tačiau ir be jų bus itin pajėgių konkurenčių, – sakė R.Paškauskienė. – Galimybių iškovoti olimpinį kelialapį visada yra. Lemia tai, kaip esi pasiruošęs, kokia sportinė forma. Man labai trūksta žaidimo patirties, nes ištisus metus dėl pandemijos buvo sustojusios visos stalo teniso varžybos ir atsinaujino tik prieš mėnesį."

Galimybių iškovoti olimpinį kelialapį visada yra. Lemia tai, kaip esi pasiruošęs.

R.Paškauskienė jau dalyvavo net trejose olimpinėse žaidynėse: vienetų varžybų – 1996 m. Atlantoje (17–32 vietos) ir 2008 m. Pekine (33–48 vietos) ir 2000 m. Sidnėjuje (vienetų turnyre – 33–48 vietos, o dvejetų kartu su Jolanta Prūsiene – 9–16 vietos).

Europos čempionatuose Rūta yra iškovojusi net 18 medalių, iš jų septynis – aukso.

Sunkus išbandymas

Lietuvos stalo teniso lyderės pėdomis seka J.Prūsienės treniruojama 18-metė K.Riliškytė.

Pasaulio jaunučių čempionato dvejetų varžybose K.Riliškytė iškovojo bronzą, Europos jaunimo čempionatuose kartu su seserimi Emilija ne kartą pateko į geriausiųjų dešimtukus.

Lietuvos suaugusiųjų rinktinėje K.Riliškytė debiutavo pasaulio komandų čempionate, kai jai buvo vos 13 metų.

"Stengsiuosi parodyti tai, ką moku geriausiai. Nuo to priklausys ir rezultatas. Šiais metais realiai vertinu savo galimybes – išbandymas bus itin sunkus, todėl labiau koncentruojuosi į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes", – teigė K.Riliškytė.

Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) reitingų lentelėje R.Paškauskienė – 246-oje vietoje (1 265 taškai), K.Riliškytė – 323-ioje (835 tšk.).

 

GALERIJA

  • K.Riliškytė savo debiuto olimpinėse žaidynėse tikisi 2024-aisiais.
  • Doha: Lietuvos stalo tenisininkės varžysis „Ali Bin Hamad al-Attiyah“ arenoje.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS