K. Valijevos dopingo skandalas: sako, kad koją pakišo stiklinėj nugulę senelio širdies lašų pėdsakai | KaunoDiena.lt

K. VALIJEVOS DOPINGO SKANDALAS: SAKO, KAD KOJĄ PAKIŠO STIKLINĖJ NUGULĘ SENELIO ŠIRDIES LAŠŲ PĖDSAKAI

  • 14

Dailiojo čiuožimo sportininkės Kamilos Valijevos teisininkų komanda teigia, kad teigiamas dopingo testas galėjo būti gautas iš užterštos vandens stiklinės, kurioje buvo penkiolikmetės senelio širdies vaistų pėdsakų, informuoja theguardian.com.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) narys Denisas Oswaldas, kalbėdamas po kasdieninio žiniasklaidos instruktažo Pekine, patvirtino, kad penkiolikmetė rusė paaiškino, jog jos teigiamas testas dėl uždrausto vaisto nuo krūtinės anginos trimetazidino buvo „užsikrėtimas produktu, kurį vartojo jos senelis“.

Rusijos laikraštis „Pravda“ pranešė, kad panašiai argumentavo ir K. Valijevos advokatė Anna Kozmenko, kai sekmadienį vyko čiuožėjos sporto arbitražo teismas.

„Gali būti visiškai skirtingi būdai, kaip jis pateko į jos kūną, – sakė A. Kozmenko. – Pavyzdžiui, senelis kažką išgėrė iš stiklinės, pateko seilės, šią stiklinę kažkaip vėliau panaudojo sportininkas. Arba preparatas atgulė ant kokio nors paviršiaus, liko pėdsakai“.

Kaip portale kauno.diena.lt rašyta anksčiau, po Pekino olimpinių žaidynių moterų dailiojo čiuožimo vienetų varžybų nebus rengiama medalių įteikimo ceremonija, jei rusė K. Valijeva atsidurs laimėtojų trejete, pirmadienį pranešė TOK.

Ceremonija nebus rengiama ir po Pekino olimpinių žaidynių komandinio dailiojo čiuožimo turnyro, kuriame sužibėjo penkiolikmetė K. Valijeva ir kuriame rusų komanda užėmė pirmąją vietą.

Apie tokį žingsnį TOK paskelbė Sporto arbitražo teismui (CAS) anksčiau pirmadienį nutarus, kad K. Valijeva gali toliau varžytis žiemos olimpinėse žaidynėse, nors ir sulaukė teigiamo rezultato po gruodį atlikto dopingo testo.

Antradienį prasidėsiančiose vienetų varžybose rusė yra favoritė, tačiau ji nėra išteisinta dėl dopingo vartojimo – taigi, vėliau jai vis dar gali būti skirta bausmė.

„TOK privalo laikytis įstatymo viršenybės principo, todėl turės leisti jai dalyvauti moterų dailiojo čiuožimo vienetų varžybose“, – sakoma TOK pareiškime.

„Siekiant sąžiningumo visų sportininkų atžvilgiu, nebūtų tinkama surengti dailiojo čiuožimo komandinių varžybų medalių įteikimo ceremoniją per 2022 metų Pekino žiemos olimpines žaidynes“, – pridūrė tarptautinė organizacija, atkreipdama dėmesį į tai, kad K. Valijeva gavo teigiamą dopingo testo rezultatą.

„Jei K. Valijeva moterų dailiojo čiuožimo vienetų varžybose taps viena iš laimėtojų, per Žiemos olimpines žaidynes nevyks gėlių įteikimo ceremonija ir medalių įteikimo ceremonija“, – pabrėžė TOK.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

w

senelio dopingas padovanojo auksa, o bobutes dopingas dar gaminamas, Rusijos labaratorojos kuria bobutes dopinga, ziuresim ar suveiks!

Sena dainelė

Blogiausia, kad tokiomis pasakomis patikima, o tuo puikiausiai pasinaudojama, dar priedo nepilnametė, tai reiškia ji neatsako, toliau dalyvauja. Na, ir kas kad diskvalifikuotų, ji jauna, galės dar 5 olimpiadose sudalyvauti.

Prasideda

Pasakos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS