Kačerginėje varžėsi daugiau nei 120 lenktynininkų | KaunoDiena.lt

KAČERGINĖJE VARŽĖSI DAUGIAU NEI 120 LENKTYNININKŲ

  • 0

Daugiau nei 120 lenktynininkų greitais automobiliais Joninių savaitgalį praleido Kačerginės "Nemuno žiede". Paparčio žiedų ten toli gražu niekas neieškojo.

Ateities lyderiai

"Liqui Moly" Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionato dalyviai kovodami tarpusavyje ieškojo mažiausių tarpų trasoje, kaip aplenkti varžovus, o Lietuvos "Time Attack" čempionato greičiausieji karpė sekundės dalis nuo rato įveikimo laikų. Žiūrovai trasoje turėjo progą išvysti ateities čempionus.

"Nemuno žiede" praūžė antrasis "Ring Challenge" etapas šiemet, kuris buvo dedikuotas kylančioms automobilių sporto žvaigždėms, pradedantiesiems lenktynininkams, besivaržantiems dėl "Liqui Moly" Lietuvos žiedinių lenktynių čempionų titulo. Keturi sprinto lenktynių važiavimai, keturios skirtingos klasės ir keturi nugalėtojai. Sprinto lenktynių nugalėtojai C lygos čempionato važiavimai buvo skirstomi į dvi grupes. Pirmojoje važiavo R1600 ir R2000 įskaitų dalyviai, antrojoje – R3000 ir R3000+ klasių reikalavimus atitinkančiais automobiliais važiavę lenktynininkai. Antrųjų važiavimų metu starto tvarka buvo apversta aukštyn kojomis pagal pirmųjų lenktynių rezultatus. Greičiausi startavo iš galo, lėčiausi – priekyje.

Įnirtinga kova

Aukščiausioje "Dynami:t" Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato lygoje R1600 ir R2000 įskaitos vadinamos "Civic" klasėmis, nes visi dalyviai važiuoja būtent šiais modeliais.

"Liqui Moly" čempionate automobilių parkas pirmuosiuose važiavimuose buvo gerokai įvairesnis. Štai R2000 įskaitos nugalėtojas Vilmantas Stanaitis važiavo "Honda Integra" automobiliu. Antrą vietą iškovojęs Paulius Mališauskas – "Peugeot 306". Trečioje vietoje liko Karolis Blėdis su "Renault Clio".

R1600 įskaitoje visus laurus nuskynė "Honda Civic" vairuotojai. Pirmas – Paulius Beniušis, antras – Audrius Liutkevičius ir trečias – Gražvydas Mačiulaitis. R3000 klasėje nepavejamas buvo Tadas Kaušakys, nugalėjęs abiejuose važiavimuose su 3 serijos BMW. Antroje vietoje užtikrintai įsitaisė Ignas Najus taip pat su BMW. Trečias Artūras Kliobavičius – vėlgi BMW vairuotojas.

Techniniai rūpesčiai

Kova vyko R3000+ klasėje, kur pirmame važiavime su "Porsche 911" automobiliu lygių sau neturėjo nuo starto varžovus užnugaryje palikęs Mantas Janavičius. Tačiau antrame važiavime jam iš galo prasibrauti į priekį neleido varžovai, be to, prakiuro automobilio radiatorius. Tad Mantas po abiejų lenktynių vos vienu tašku aplenkė antroje vietoje likusį Andrių Tamulionį su BMW M3. Trečias – Tomas Smirnovas, važiavęs "Subaru Impreza".

Profesionalai kovojo dėl milisekundžių. Kartu su "Liqui Moly" mėgėjų lenktynėmis tą dieną vyko ir antrasis Lietuvos "Time Attack" čempionato etapas, tad į trasą išvažiavo ir visa Lietuvos automobilių sporto grietinėlė, įnirtingai kovojusi dėl sekundės dalių. Greičiausią rato įveikimo laiką šeštadienį pademonstravo "DHL Racing" ekipos atstovas Ramūnas Čapkauskas, "Cupra TCR" automobiliu 3,35 km ilgio "Nemuno žiedo" trasos ratą įveikęs per 1:15.346 min. Jam ant sprando lipo Edvinas Einikis, kuris su "Audi S4" nuo Ramūno atsiliko vos 0,3 sek. Jo laikas – 1:15.697. Antram važiavimui Edvinas automobiliui uždėjo padangas ir norėjo iš Ramūno išplėšti pergalę, tačiau prakiurusi padanga palaidojo viltis laimėti.

Trečią geriausią laiką tą dieną užfiksavo "Dynami:t Energy" komandos lenktynininkas Mantas Matukaitis – kad ir kaip būtų keista, ne galingiausios PRO3000+ klasės "Chevrolet Corvette", o PRO3000 klasės "BMW M3" automobiliu, su kuriuo užsitikrino sau pergalę šioje įskaitoje. Manto laikas važiuojant BMW: 1:16.199 min.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS