Kas kaltas dėl prastų olimpiečių rezultatų? | KaunoDiena.lt

KAS KALTAS DĖL PRASTŲ OLIMPIEČIŲ REZULTATŲ?

  • 8

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovė Daina Gudzinevičiūtė ir toliau tikina, kad savo asmeninės bei įstaigos kaltės neįžvelgia. O valdžia mano priešingai – esą tiek komitetas, tiek jo vadovė atsakomybės dėl prastų rezultatų kratytis neturėtų, praneša LNK.

Nuostabios akimirkos Lietuvai po Lauros Asaudauskaitės finalinio pasirodymo, kai ji iškovojo sidabro medalį. Deja, daugiau tokiomis progomis tautiečiai pasidžiaugti negalėjo.

Nuo pat pirmųjų dienų Lietuvą iš Tokijo pasiekdavo vienas po kito gniuždantys rezultatai. Sportininkai ne tik neįvykdydavo jiems keliamų uždavinių, užimdavo paskutines vietas, tačiau net ir nebaigdavo distancijų.

„Rezultatai mūsų nenustebino. Mes kažką panašaus prognozavome jau prieš trejus metus. Deja, mes įtakos daryti medaliams ir rezultatams negalime, nes po praėjusios reformos esame visiškai nustumti nuo sportininkų rengimo koordinavimo. Dabar turime tokį rezultatą, tikimės, kad gal pavyks jį taisyti“, – kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

D. Gudzinevičiūtė savo klaidų dėl prastų rezultatų neįžvelgė, esą jos organizacija dabar atsakinga tik už, pavyzdžiui, keliones arba apgyvendinimą, o tai jiems pavyko padaryti puikiai.

„Mes taip pat organizavome stovyklą netoli Tokijo, kur padėjome mūsų sportininkams aklimatizuotis. Mes padarėme viską, negirdėjome nė vieno nusiskundimo, visi sportininkai buvo aprengti, nuvežti, prižiūrėti ir laiku išsiųsti atgal. Manau, kad mes padarėm viską, ką galėjome“, – sakė ji.

Laura Asadauskaitė / V. Dranginio, EPA-ELTA nuotr.

D. Gudzinevičiūtė tikino, kad prasti rezultatai – Olimpinio sporto centro likvidavimo pasekmė. Esą jame buvo sutelkti svarbūs specialistai, kurie padėdavo ruoštis žaidynėms. Nebelikus centro, ekspertai buvo atleisti.

Per penkerius metus jie turi daugiau nei 30 milijonų eurų. Ir kaip čia gali neturėti jokios atsakomybės? Kur tie pinigai?

Tačiau valdžios vien tik tokie pasiteisinimai neįtikina.

„Mes visi girdėjome Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentės pasisakymą, kad jie niekaip nekontroliuoja, niekaip nedalyvauja ir niekaip negali prisiimti atsakomybės. Per penkerius metus jie turi daugiau nei 30 milijonų eurų. Ir kaip čia gali neturėti jokios atsakomybės? Kur tie pinigai? Kokie buvo keliami tikslai tiems pinigams, kuriuos gavo valstybė?“ – klausė Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna.

Pasak švietimo, mokslo ir sporto viceministro Lino Obcarsko, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas atsakomybės dėl prastų rezultatų kratytis neturėtų.

„Olimpinis komitetas, kaip sudėtinė sportininkų rengimo dalis, turėtų turėti dalį kaltės. Dabartiniu metu, pagal dabartinį modelį, deleguotas sportininkų pasirengimas olimpinėms žaidynėms buvo federacijoms, tačiau ne viskas buvo padaryta, kad jos galėtų sėkmingai tai atlikti“, – teigė L. Obcarskas.

Stop kadras.

Tokijo olimpinės žaidynės yra vienos prasčiausių Lietuvai. Atgavus nepriklausomybę, iki šiol tik kartą vasaros olimpiadoje, 1996 metais Atlantoje, buvo laimėtas vienas medalis.

„Buvo kalbama, kad bus sukurtas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos departamentas, kuris bus atsakingas už sportą. Deja, pažadai yra neįvykdyti, ana Seimo kadencija to nepadarė, Vyriausybė to nepadarė. Tik sukurta sporto grupė, kuri tikrai neturi tų pajėgumų įgyvendinti valstybės politiką sporto srityje“, – kalbėjo V. Alekna.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto jau laukia naujas iššūkis – po maždaug pusmečio vyksiančios žiemos olimpinės žaidynės Kinijoje.

 

GALERIJA

  • Laura Asaudauskaitė
  • Kas kaltas dėl prastų olimpiečių rezultatų?
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

akivaizdu

Prastas regejimas apsidairykit kokiu geru sportininku yra kurie savo malonumui sportuoja turi daug geresnius rezultatus uz tuos ale profesionalus, kurie tai daro uz pinigus... Bent pasivaiksciokit po mokyklu stadionus ir pamatysit ko nesat mate!

Aušra

Ar tikrai prasti? Ar nerealus noras/reikalavimas medaliai visose rungtyse?

JUZIS

Kaltas Kubilius ir Lanzbergis,aisku kaip diena
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS