Kaune jėgas išmėgins olimpinio sporto talentai | KaunoDiena.lt

KAUNE JĖGAS IŠMĖGINS OLIMPINIO SPORTO TALENTAI

Kaune vyksiančiame Europos jaunių (iki 17 ir iki 19 metų) šiuolaikinės penkiakovės čempionate Lietuvos rinktinės branduolį sudarys pajėgiausi mūsų šalies šių amžiaus grupių sportininkai.

Šiemet dalyvių – daugiau

Varžybos vyks birželio 10–15 d., paraiškas pateikė komandos iš 21-os valstybės.

Lietuvos penkiakovininkų varžovai bus Austrijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Ispanijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Portugalijos, Prancūzijos, Rusijos, Slovakijos, Švedijos, Šveicarijos, Turkijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos jauniai.

Pernai Lenkijoje surengtame čempionate dalyvavo 195 sportininkai, Kaune jėgas išmėgins 225.

Septyniolikmečiai varžysis plaukimo, bėgimo ir šaudymo rungčių varžybose, o devyniolikmečiai – dar ir fechtavimosi.

Europos jaunių (iki 19 metų) čempionato mišrios estafetės aukso medalius 2010-aisiais iškovojo Gintarė Venčkauskaitė ir Lukas Kontrimavičius, 2013-aisiais merginų estafetės – Ieva Serapinaitė, Emilija Serapinaitė ir Aurelija Tamašauskaitė.

Tikisi prizinių vietų

Mūsų šaliai atstovaus šiemet gegužę įvykusio Lietuvos jaunių čempionato nugalėtojai ir prizininkai, kiti perspektyvūs penkiakovininkai.

Startuoti ruošiasi Lietuvos pirmenybių aukso medalių laimėtojos vilnietės Medėja Gineitytė ir Elzbieta Adomaitytė bei vicečempionės Patricija Gudlevičiūtė ir Monika Rėkutė, šalies čempionai Kajus Marozas (Kaunas) ir Danielius Bondorovas (Vilnius) bei vicečempionai Lukas Gaudiešius ir Daumantas Malinauskas (abu – Vilnius).

E.Adomaitytė pernai dalyvavo Jaunimo olimpinėse žaidynėse (13-a vieta asmeninėse varžybose ir 16-a vieta mišrioje estafetėje – kartu su venesueliečiu Angeliu Hernandezu).

"Viliamės, kad M.Gineitytė ir E.Adomaitytė pretenduos į medalius. Aukštų rezultatų tikimės iš septyniolikmečių kauniečių K.Morozo ir Tito Purono", – sakė Europos čempionato direktorius, šiuolaikinės penkiakovės treneris Paulius Aleksandravičius.

K. Štreimikio nuotr.

Atvyks tituluoti varžovai

Itin pajėgias komandas į Kauną atsiųs Vengrija, Lenkija, Rusija, Baltarusija.

Vengrų gretose – 2018-ųjų Europos iki 17 metų čempionai Mihaly Koleszaras, Bence'as Szakaly ir Andrašas Gallas, vicečempionė Lili Basa, iki 19 metų vicečempionai Botondas Tamašas ir Bence'as Katona.

Lenkiją reprezentuos praeitų metų Europos čempionė Paulina Myrda, o Rusiją – Julija Sergejeva, Baltarusiją – 2018-ųjų aukso medalių laimėtojai Maksimas Fedotka ir Katerina Jecina.

Pernai Europos jaunių (iki 17 metų) čempionato mišrių estafečių varžybas M.Gineitytė ir D.Bondorovas užbaigė ketvirtoje vietoje, o tarp devyniolikmečių bronzos medalius pelnė E.Adomaitytė ir Aivaras Kazlas.

Šįkart estafetėse dalyvaus M.Gineitytė ir P.Gudlevičiūtė bei K.Morozas ir T.Puronas.

Kovos šešias dienas

Penkiakovininkų plaukimo varžybos vyks "Girstučio" baseine (Kovo 11-osios g. 26), fechtavimosi – Lietuvos sporto universiteto (LSU) lengvosios atletikos manieže (Aušros g. 42), o bėgimo ir šaudymo – Nemuno saloje.

Europos jaunių čempionatas – antras didelis tarptautinis renginys, kurį per pastaruosius trejus metus ėmėsi organizuoti Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF).

2017-aisiais Vilniuje buvo surengtas pasaulio taurės finalas, kurį Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) pripažino geriausiu metų renginiu.

Olimpinių žaidynių programoje šiuolaikinė penkiakovė – nuo 1912-ųjų.

Lietuvos rinktinė

Medėja Gineitytė, Patricija Gudlevičiūtė, Ksenija Golubova, Monika Rėkutė ir Elzbieta Adomaitytė (visos – Vilnius), Tėja Pakinkytė, Agnė Butkutė ir Meilė Žurauskaitė (visos – Kaunas), Ugnius Kabelinskas, Kajus Marozas ir Titas Puronas (visi – Kaunas), Lukas Gaudiešius, Danielius Bondorovas ir Daumantas Malinauskas (visi – Vilnius), Kristupas Batakis ir Jonas Kalaminskas (abu – Šiauliai).

Startai

Birželio 10 d. vaikinų (iki 19 metų) estafetė (9 val. fechtavimasis, 13 val. plaukimas, 15 val. bėgimas ir šaudymas); merginų (iki 19 metų) estafetė (10 val. plaukimas, 12 val. fechtavimasis, 16 val. bėgimas ir šaudymas).

11 d. merginų (iki 19 metų) atrankos varžybos (9 ir 12 val. fechtavimasis, 10 ir 13 val. plaukimas, 15 ir 16 val. bėgimas ir šaudymas).

12 d. merginų (iki 17 metų) varžybų finalas (11 val. plaukimas, 13.30 ir 14.30 val. bėgimas ir šaudymas); vaikinų (iki 19 metų) atrankos varžybos (9 ir 12 val. fechtavimasis, 10 ir 13 val. plaukimas, 15.30 ir 16.30 val. bėgimas ir šaudymas).

13 d. vaikinų (iki 17 metų) varžybų finalas (12 val. plaukimas, 14.30 ir 15.30 val. bėgimas ir šaudymas); merginų (iki 19 metų) varžybų finalas (9.30 val. plaukimas, 11.30 val. fechtavimasis, 17 val. bėgimas ir šaudymas).

14 d. vaikinų (iki 19 metų) varžybų finalas (9.30 val. plaukimas, 11.30 val. fechtavimasis, 17 val. bėgimas ir šaudymas).

15 d. mišri estafetė (iki 17 metų, 9.30 val. plaukimas, 12.30 val. bėgimas ir šaudymas); merginų (iki 17 metų) estafetė (10.30 val. plaukimas, 13.30 val. bėgimas ir šaudymas); vaikinų (iki 17 metų) estafetė (11.30 val. plaukimas, 14.30 val. bėgimas ir šaudymas); mišri estafetė (iki 19 metų, 9.30 val. plaukimas, 11.30 val. fechtavimasis, 15.30 val. bėgimas ir šaudymas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS