Kaune vyks Europos jaunių šiuolaikinės penkiakovės čempionatas | KaunoDiena.lt

KAUNE VYKS EUROPOS JAUNIŲ ŠIUOLAIKINĖS PENKIAKOVĖS ČEMPIONATAS

  • 1

Europos šiuolaikinės penkiakovės konfederacija (ECMP) patikėjo Lietuvai teisę 2019 metais rengti Europos jaunių (iki 17 ir 19 metų) čempionatą.

„2017-aisiais Vilniuje surengtas Pasaulio taurės finalas buvo išrinktas geriausiu metų šiuolaikinės penkiakovės renginiu pasaulyje, įrodėme tiek tarptautinėms organizacijoms, tiek sau patiems, kad esame pajėgūs rengti aukščiausio lygio čempionatus, todėl po diskusijų nusprendėme imtis dar vieno didelio renginio, – sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Genadijus Makuševas. – Džiugu, kad ECMP dėl mūsų kandidatūros nekilo jokių abejonių ir kitais metais galėsime Lietuvoje išvysti geriausius Europos jaunuosius penkiakovininkus.“

Europos čempionato surengimui Lietuvoje pritarė Kūno kultūros ir sporto departamentas, o šį renginį numatoma rengti birželio 9-16 dienomis Kaune.

„Džiaugiamės, kad itin didelį norą prisidėti prie čempionato organizavimo pademonstravo Kauno šiuolaikinės penkiakovės klubas „Hiperionas“ ir jo vadovas Paulius Aleksandravičius, palankiai idėją įvertino ir miesto savivaldybė. Tikiu, kad visi kartu surengsime dar vieną čempionatą, kuris šiuolaikinės penkiakovės pasaulyje sulauks gerų atsiliepimų, o Lietuvai ir Kaunui tai bus papildoma puiki reklama“, – kalbėjo G.Makuševas.

2018-aisiais Europos jaunių čempionatas buvo surengtas Lenkijoje, į jį susirinko beveik 300 dalyvių iš 23 šalių. Panašaus dalyvių skaičiaus tikimasi sulaukti ir 2019-aisiais Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Pagaliau. Sveikinu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS