Kauniečio ultratriatlonininko laukia beprecedentis iššūkis | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIO ULTRATRIATLONININKO LAUKIA BEPRECEDENTIS IŠŠŪKIS

Geriausias 2023 m. Kauno miesto sportininkas Tautvydas Grabauskas (Iron Tautvis) šiemet startuos sudėtingiausiose pasaulyje ištvermės varžybose.

Rugsėjį Desenzano del Garda mieste Italijoje pirmą kartą ultratriatlono istorijoje vyks unikalios varžybos – „Triple Deca Continuous“. Dalyviai turės įveikti 114 km plaukdami, 5 400 km numinti dviračiu ir net 1 260 km nubėgti.

„Tai – ultratriatlono viršūnė, kuri yra užregistruota, bet dar niekada nebuvo paliesta per visą šio sporto gyvavimo istoriją – daugiau kaip 30 metų nė vieno žmogaus planetoje! Panašiai kaip kelionė į Mėnulį, tačiau ten jau yra buvę dvylika žmonių. O čia – visiškai švarus baltas lapas. Todėl tai yra kažkas nesuvokiama ir kartu labai žemiška“, – dėstė T. Grabauskas.

Kaunietis neslėpė skyręs daug pastangų, kad jo ir Tarptautinės ultratriatlono federacijos (IUTA) prezidento Marko Hohe-Dorsto svajonė taptų tikrove. T. Grabausko teigimu, šių varžybų dalyviams teks peržengti fizikos dėsnius, žmogaus fizinių galimybių ribas.

Kad dalyvavimas netaptų turistine pramoga, varžybų dalyviams nustatyti griežti limitai. Nuo starto pradžios pradedamas skaičiuoti laikas, kuris tiksi net atletui sustojus poilsio ar trumpo miego. Laikas stabdomas tik kirtus finišo liniją. Limitas plaukti – 96 valandos, važiuoti dviračiu ir bėgti – 550 valandų. Be to, įvestas ir laiko limitas visai distancijai – 1 080 valandų (45 dienos).

Šiuo metu į „Triple Deca Continuous“ užsiregistravę vienuolika atletų (tarp jų – dvi moterys): po vieną – iš Lietuvos, Australijos, Kanados (Shanda Hill), Čekijos, Austrijos (Alexandra Meixner), Didžiosios Britanijos ir Vokietijos, po du – iš Lenkijos ir Brazilijos.

T. Grabauskas pernai Šveicarijoje iškovojo dvidešimtgubo ultratriatlono pasaulio čempionato bronzos medalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kazin kur toks Urbonas, kur irgi plauke lakstė vaziavo ? Ar dar gyvas ? Atsimenu tik, kad labai sirgo. Labai garbes norejo, kaip ir šitas durnelis.

deje

po menuli dar nieks nevaiksciojo,nes ten nematoma puse,kurios niekas nemate .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS