Kauno sporto halėje – masiškiausias badmintono turnyras istorijoje | KaunoDiena.lt

KAUNO SPORTO HALĖJE – MASIŠKIAUSIAS BADMINTONO TURNYRAS ISTORIJOJE

  • 0

Į sporto šventovę, legendinę Kauno sporto halę, sugrįžta jau tradiciniu tapęs „Hummel badmintono turnyras“. Šeštadienį čia karaliaus badmintono mėgėjai. Skaičiuojama, kad savo jėgas vis labiau populiarėjančios sporto šakos varžybose išbandys daugiau nei du šimtai badmintono žaidėjų iš visos Lietuvos ir užsienio.

„Džiaugiuosi, kad pastaraisiais metais atrandame vietos ne tik krepšiniui ar futbolui, bet populiariname ir kitas sporto šakas. Badmintonas per pastaruosius keletą metų taip sparčiai išpopuliarėjo, kad susidomėjusių skaičius išaugo beveik dvigubai. Tai rodo ir entuziastų, dalyvaujančių turnyruose skaičius. Gruodžio mėnesį organizuodami turnyrą sulaukėme per pusantro šimto dalyvių. O dabar jau virš dviejų šimtų“, – džiaugiasi VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Kauno sporto halės vadovas pastebi, kad kai badmintono mėgėjai pradėjo rinktis sporto halėje, pakako trijų aikštelių, o dabar nepakanka ir visos sporto halės. Treniruočių metu žaidžiama dvylikoje aikštelių. „Mes pasiūlėme patrauklias sąlygas, todėl žaidimas vis labiau populiarėja. Tai įdomus, intensyvus sportas ir nereikia pamiršti, kad tai olimpinė sporto šaka. Galiu drąsiai teigti, kad badmintonas Kaune jau įgavo pagreitį. Tai rodo ir laimėjimai, kai kovo mėnesio pradžioje badmintono žaidėjų pora iš Lietuvos tapo pasaulio reitingo „Future“ serijos „Kenya International 2019“ turnyro nugalėtojomis“, –teigia G. Bielskus.

Žaidėjai turnyre pagal lygį skirstomi į keturias grupes – nuo pradedančiųjų iki gerokai pažengusiųjų.

„Raginu visus besidominčius atvykti, palaikyti ir pasigrožėti šiuo žaidimu. Savo jėgas stipriausioje grupėje išbandys Markas Šamesas ir kiti žinomi šios sporto šakos atstovai“, – teigia G. Bielskus.

Turnyras Kauno sporto halėje startuos šeštadienį, kovo 30 d., 9.30 val. ir tęsis iki 22 val. Žiūrovams patekimas į renginį – nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS