„Kauno-VDU“ tinklininkės iš Baltijos lygos – į Lietuvos čempionatą | KaunoDiena.lt

„KAUNO-VDU“ TINKLININKĖS IŠ BALTIJOS LYGOS – Į LIETUVOS ČEMPIONATĄ

"Finalininkių rikiuotė daugmaž atspindi komandų pajėgumus", – teigė ketvirtą vietą Baltijos moterų tinklinio lygos (BMTL) čempionate užėmusios "Kauno-VDU" ekipos vyriausioji trenerė Vida Makauskienė.

BMTL varžybos dėl koronaviruso pandemijos ir kelionių suvaržymų buvo sustabdytos pernai rudenį. Galiausiai buvo nuspręsta, kad šešios stipriausios komandos susirinks į Estiją ir išsidalys trofėjus.

"Kauno-VDU" tinklininkės iškart pateko į pusfinalį, deja, šio etapo dvikovą 0:3 (18:25, 24:26, 25:27) pralaimėjo Rygos "RVS-Latvian University" ekipai.

Mažajame finale dėl bronzos kaunietės 0:3 (19:25, 10:25, 23:25) nusileido Tartu "TU-Bigbank" tinklininkėms.

Aukso medalius iškovojo Talino "TalTech-Tradehous" komanda, per lemiamą mačą 3:0 (25:16, 25:18, 25:19) įveikusi rygietes.

Pernai gruodį "Kauno-VDU" tinklininkės debiutavo Europos tinklinio konfederacijos (CEV) "Iššūkio" taurės turnyre.

Penktą vietą užėmė Talino "Audentes SG/NK" ekipa, šeštąją – Jelgavos atstovės.

"Talino ir Rygos komandos šiuo metu labiau išsiskiria Baltijos lygoje. Pirmiausia, treniruojasi du kartus per dieną, dauguma žaidėjų – aukšto individualaus meistriškumo, yra perspektyvių jaunų tinklininkių, – kalbėjo V.Makauskienė. – Mes prieš finalo turnyrą netekome trijų svarbių žaidėjų, nebeliko laiko ir kontrolinėms rungtynėms, tad žaidėme ne taip kokybiškai, kaip pernai, sezonui prasidėjus."

Pernai gruodį "Kauno-VDU" tinklininkės debiutavo Europos tinklinio konfederacijos (CEV) "Iššūkio" taurės turnyre.

Kaunietėms, kad geriau pasiruoštų CEV turnyrui ir BMTL čempionatui, buvo leista nežaisti Lietuvos pirmenybių reguliariojo sezono rungtynių.

Šalies čempionato atkrintamosios varžybos (iki dviejų pergalių) numatytos jau kovo 5–7 d., pusfinaliai – kovo 13 ir 20–21 d. "Kauno-VDU" tikslas – aukso medaliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

memelio draugai.

Makalas zino ką daro! gubit liudej ne pivo gyubit liudej voda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS