Kelyje į Tokiją – išbandymai Londone | KaunoDiena.lt

KELYJE Į TOKIJĄ – IŠBANDYMAI LONDONE

"Tikimės, kad abu mūsų plaukikai iškovos kelialapius į Tokijo paralimpines žaidynes", – sakė Lietuvos aklųjų sporto federacijos (LASF) prezidentas Juozas Miliauskas.

Gins čempiono titulą

Dėl bilietų į paralimpiadą kauniečiai Edgaras Matakas ir Mindaugas Dvylaitis (abu – S11 neįgalumo grupė) varžysis rugsėjo 9–15 d. Londone vyksiančiame pasaulio neįgaliųjų plaukimo čempionate.

2017-aisiais Meksikoje surengtose planetos pirmenybėse Edgaras iškovojo aukso (50 m plaukimas laisvuoju stiliumi) ir bronzos (100 m l. st.) medalius, Mindaugas – bronzos (100 m krūtine).

Tarptautinio paralimpinio komiteto (IPC) atrankos į 2020-ųjų paralimpiadą reglamente numatyta, kad tiesioginiai kelialapiai į žaidynes bus įteikti pasaulio čempionate 1–2 vietas individualių rungčių varžybose užėmusiems sportininkams. Kitas kelias į Tokiją – pasaulio reitingas (reikės užimti ne žemesnę nei 11-ą vietą).

Šiuo metu IPC plaukimo pasaulio reitingų lentelėse E.Matakas (treneris Paulius Stankevičius) yra aštuntas (50 m l. st.) ir vienuoliktas (100 l. st.), M.Dvylaitis (tr. Dita Kareckienė) – penkioliktas (100 m krūtine).

Viliamės, kad mūsų šalies rinktinę sudarys ne mažiau sportininkų, nei prieš ketverius metus Rio de Žaneire, kur startavo 13 atletų.

Sportinė forma – gera

E.Matakas, ruošdamasis artėjantiems išbandymams (per savaitę – dešimt treniruočių, atletui padėjo fizinio rengimo treneris Gytis Garbačiauskas), per kontrolinį plaukimą Kauno "Girstučio" baseine 50 m laisvu stiliumi įveikė per 26,99 sek. (kvalifikacinis pasaulio čempionato normatyvas buvo 29,18 sek.).

"Aukštų rezultatų laukiame ir iš Mindaugo. Jis taip pat intensyviai treniravosi, labai sustiprėjo fiziškai, – kalbėjo J.Miliauskas. – Edgarą parėmė Kauno "Rotary" klubas "Romuva", jau kelerius metus bendradarbiaujantis su Kauno aklųjų ir silpnaregių sporto klubu "Parolimpietis".

Siekis – gausesnė rinktinė

Lietuva jau turi du kelialapius į Tokijo paralimpiadą – juos iškovojo aklųjų riedulio (golbolo) komanda ir lengvaatletė Aušra Garunkšnytė.

"Viliamės, kad mūsų šalies rinktinę sudarys ne mažiau sportininkų, nei prieš ketverius metus Rio de Žaneire, kur startavo 13 atletų. Vis dėlto norime, kad šįkart jų būtų daugiau", – tvirtino Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

2016-ųjų paralimpiadoje E.Matakas užėmė 8-ąją (400 m l. st.), 10-ąją (100 m l. st.) ir 11-ąją (50 m l. st.) vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS