Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų | KaunoDiena.lt

KETVIRTAJAME LIETUVOS DISKGOLFO TAURĖS ETAPE PAAIŠKĖJO TRYS IŠ KETURIŲ ČEMPIONŲ

  • 0

Toliau intensyviai tęsiasi Lietuvos diskgolfo sezonas. Praėjusį savaitgalį Nedožinkos diskgolfo aikštyne (Zarasų raj.) įvyko jau ketvirtasis, priešpaskutinis Lietuvos diskgolfo Taurės su Latitude64 etapas. Likus finaliniam etapui intrigos taurės varžybose stipriai sumažėjo – paaiškėjo taurės laimėtojai net trijuose iš keturių divizionų, ir net viso sezono bendros įskaitos laimėtojas.

Varžybose, kurios vyko seniausiame diskgolfo parke Lietuvoje – Nedožinkoje, dalyvavo 83 sportininkai, suskirstyti į keturis divizionus.

Atvirajame divizione (čia varžosi pajėgiausi vyrai), pirmąją vietą pasiekė vilnietis Mindaugas Pošius (DiscCity komanda), vienu tašku aplenkęs Liną Strelkauską iš Paryžiaus (Jonavos raj.). Trečiąją vietą, atsilikę taip pat tik tašku, pasidalino dar du DiscCity komandos atstovai – Aurelijus Zinkevičius, ir taurės laimėtojo titulą praradęs Gabrielius Gricius. M. Pošius, pasiekęs pergalę trečiame iš keturių taurės etapų, užsitikrino pirmą vietą tiek Atvirajame divizione, tiek bendroje  taurės įskaitoje. Paskutinis penktasis etapas jam bus tik formalumas, nes nei vienas varžovas jo nebegali pasivyti.

Moterų divizione taip pat visą intrigą panaikino daugkartinė Lietuvos čempionė ir taurės laimėtoja, dar viena DiscCity komandos atstovė, Mireta Jurgelevičiūtė iš Šveicarijos (Jonavos raj.). Po nesėkmingo pirmo etapo Panevėžyje ji užtikrintai laimėjo kitus tris ir užsitikrino Lietuvos diskgolfo taurę moterų tarpe. Nedožinkos etape antrą vietą užėmė klaipėdietė Oksana Žukauskienė, trečioje vietoje „palikusi“ Svetlaną Kobec iš Vilniaus. Tarp šių dviejų sportininkių dar vyksta kova dėl antros vietos bendroje įskaitoje.

Jaunimo divizione taip pat paaiškėjo 2020 metų taurės savininkas – juo tapo dar vienas sportininkas, atstovaujantis Lietuvos diskgolfo „svajonių komandai“ DiscCity, Vėjas Ūselis. Jis, kaip ir kiti „išankstiniai čempionai“ pasiekė trečią pergalę iš keturių galimų, ir tapo nepavejamu antroje vietoje esančiam zarasiškiui Rojui Dainiui. R. Dainys Nedožinkos etape užėmė antrą vietą, o trečias liko „parko šeimininkas“ Vasaris Navickas.

Vienintelis divizionas, kuriame kova dėl taurės laimėtojo titulo vyks iki paskutinio metimo penktajame finaliniame etape rugsėjo mėnesį yra 40+ amžiaus pogrupis. Nedožinkos etapą laimėjęs Tadas Ūselis vis dar lieka trečioje viso sezono vietoje, bet sumažino savo atsilikimą nuo antros vietos iki minimumo, ir išlaikė galimybes pakovoti dėl sezono taurės. 40+ amžiaus grupėje į antrą vietą smuktelėjo Miroslavas Jurgelevičius, kuriam Nedožinkos etapas susiklostė nesėkmingai – užimta 4 vieta. Trečią vietą etape užėmęs kaunietis Raimondas Mikalkėnas, tradiciškai būdavęs tarp sezono lyderių, šiemet jau nepretenduoja prasibrauti į trejetuką. Antrą vietą etape užėmė vilnietis Darius Gricius, ir to jam užteko, kad taptų sezono lyderiu. Visa intriga tarp trijų sezono lyderių (visi trys – DiscCity komandos atstovai) kovoje dėl Taurės lieka finaliniam etapui. Bet kuriam iš trijų pretendentų pergalė penktajame etape atneštų ir sezono taurę savo divizione. Jei laimėtų kažkas kitas – tektų skaičiuoti dar sudėtingesnius variantus.

„Karantinui pakoregavus sporto varžybų kalendorius, žaidžiame kaip niekada intensyvų diskgolfo sezoną. Per nepilnus du mėnesius įvyko jau keturi taurės etapai, neskaitant šalia to vykstančių ir kitų mažesnių turnyrų. Džiaugiamės, kad diskgolfo sporto plėtra Lietuvoje įsibėgėja ir šiemet jau sprendžiame problemas ne kaip pritraukti žaidėjų į varžybas, o kaip sutalpinti visus norinčius. Žaidimo lygis kyla, ir vis daugiau žaidėjų iš skirtingų Lietuvos miestų pretenduoja „nuskriausti“ lyderius“, –po varžybų kalbėjo turnyro direktorius Darius Gricius.

Paskutinis penktasis taurės etapas vyks Survilų sodybos diskgolfo parke (Jonavos raj.) po kiek ilgesnės pertraukos – rugsėjo 12 d.

Jau šią savaitę dalis Lietuvos sportininkų išvyksta į Estiją, kur dalyvaus tris dienas vyksiančiame Baltijos šalių čempionate.

Dar po savaitės (rugpjūčio 1-2 dienomis) Nedožinkos parke įvyks ir svarbiausias Lietuvos diskgolfo metų įvykis – 12-tasis Lietuvos Diskgolfo Čempionatas su DiscCity.eu .

Lietuvos Diskgolfo Taurės su Latitude64 - Nedožinka prizininkai:

Atvirasis divizionas:

    1. Mindaugas Pošius (Vilnius), 107 metimų, par -9

    2. Linas Strelkauskas (Paryžius), 108, par -8

    3. Aurelijus Zinkevičius (Vilnius), 109, par -7

    3. Gabrielius Gricius (Vilnius), 109, par -7

Moterų divizionas:

    1. Mireta Jurgelevičiūtė (Šveicarija), 136, par +20

    2. Oksana Žukauskienė (Klaipėda), 140, par +24

    3. Svetlana Kobec (Vilnius), 142, par +26

40+ divizionas:

    1. Tadas Ūselis (Lindiniškės), 111, par -5

    2. Darius Gricius (Vilnius), 115, par -1

    3. Raimondas Mikalkėnas (Kaunas), 123, par +7

Jaunimo iki  15 m. divizionas:

    1. Vėjas Ūselis (Lindiniškės), 131, par +15

    2. Rojus Dainys (Zarasai), 141, par +25

    3. Vasaris Navickas (Nedožinka), 145, par +29

GALERIJA

  • Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų
  • Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų
  • Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų
  • Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų
  • Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų
  • Ketvirtajame Lietuvos diskgolfo taurės etape paaiškėjo trys iš keturių čempionų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS