Kilnios misijos tikslas – ne vien olimpinės viltys | KaunoDiena.lt

KILNIOS MISIJOS TIKSLAS – NE VIEN OLIMPINĖS VILTYS

„Bendradarbiavimas iš pirmo žvilgsnio lyg ir neypatingas, tačiau itin reikšmingas visiems jame dalyvaujantiems, ir ne vien praktiniu požiūriu“, – sakė Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektorė prof. dr. Diana Rėklaitienė, komentuodama ryšius su šios aukštosios mokyklos mecenatais, rėmėjais.

Padeda boksininkams

Naujausia žinia – LSU pratęsė bendradarbiavimą su ilgamečiu partneriu, Kauno bokso federacijos (KBF) prezidentu, verslininku Rimantu Rutkausku.

Jis skiria tikslinę finansinę paramą aukšto meistriškumo Treniravimo sistemų bokso specializantams.

„R. Rutkauskas – vienas pirmųjų LSU rėmėjų, su mumis – daugiau nei dešimt metų. Labai vertiname jo pasiaukojimą, geranoriškumą“, – pabrėžė D. Rėklaitienė.

Anot LSU vadovės, KBF prezidento skiriama metinė stipendija yra šiek tiek didesnė nei įprasta studentiškoji.

„Kam konkrečiai ji tenka, sprendžiame kolegiškai. Atsižvelgiame į studento mokslo ir sporto rezultatus, socialines reikmes“, – paaiškino D. Rėklaitienė.

Įranga: krepšininkas D. Motiejūnas yra padovanojęs LSU defibriliatorių. / lsu.lt nuotr.

Prisijungė ir kolegos

„LSU – mūsų bokso talentų tobulėjimo, specialistų ugdymo kalvė. Nė karto nesuabejojau savo pasirinkimu“, – sakė R. Rutkauskas.

Pasak KBF prezidento, tarp šios aukštosios mokyklos studentų boksininkų, kuriuos treniruoja Vidas Bružas ir Marius Palionis, yra gausus būrys Lietuvos čempionų ir prizininkų, nacionalinių rinktinių – moterų ir vyrų – narių.

„Vien pernai Lietuvos bokso čempionate LSU sportininkai iškovojo aštuoniolika medalių, iš jų vienuolika – aukso. LSU auklėtinių gretose – pasaulio ir Europos čempionė Gabrielė Stonkutė, pasaulio profesionalų bokso čempionas Eimantas Stanionis“, – vardijo R. Rutkauskas.

KBF vadovas džiaugiasi, kad prie jo prisijungė kiti boksui neabejingi žinomi Kauno verslininkai – Rolandas Malaiška (UAB ADMA), Robertas Lekavičius (UAB „Rabeta & Regis“), Marijus Jackauskas (UAB „Rotušės terasos“).

Rinktinės branduolys

Anot R. Rutkausko, su LSU studentais boksininkais siejamos didelės olimpinės viltys.

LSU – bokso talentų tobulėjimo, specialistų ugdymo kalvė. Nė karto nesuabejojau savo pasirinkimu.

„Neabejojame, kad Lietuvos rinktinės, dalyvausiančios ikiolimpiniuose atrankos turnyruose Italijoje ir Tailande, branduolį sudarys LSU studentai. Taip pat viliamės, kad jie gerai pasirodys tradiciniame Algirdo Šociko turnyre, kurį šiemet rengiame anksčiau, kad mūsiškiai galėtų tinkamai pasirengti lemiamoms kovoms dėl olimpinių kelialapių“, – sakė KBF prezidentas.

28-asis A. Šociko bokso turnyras Kaune numatytas kovo 20–24 d.

Mūsų šalies boksininkai kol kas neužsitikrinę vietų Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse.

Daugiau atsakomybės

„Skiriantiems stipendijas ar kitaip remiantiems LSU besimokančius aukšto meistriškumo atletus malonu žinoti, kad jų kilni misija pasiteisina: jaunuoliai tvirčiau žengia gyvenimo keliu, tikslingiau siekia mokslo ir sporto rezultatų, kryptingiau ruošiasi būsimai profesinei karjerai, nes jaučia atsakomybę ir jiems padedantiems“, – svarstė D. Rėklaitienė.

Simboliška, kad tarp LSU rėmėjų – ir sporto žvaigždės: 2020-aisiais bendradarbiavimo sutartį buvo pasirašęs krepšininkas Donatas Motiejūnas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir „Monaco“ klubo žaidėjas yra padovanojęs defibriliatorių. Krepšininko teigimu, toks prietaisas labai reikalingas LSU, kur studentai intensyviai sportuoja, vyksta pratybos ir įvairios varžybos. Be to, netoli universiteto organizuojami ir miesto sporto renginiai.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pernai balandį įsipareigojo skirti stipendiją (paramą sudarė iš viso 2 600 eurų) Treniravimo sistemų studijų programos futbolo specializacijos studentams.

GALERIJA

  • Kilnios misijos tikslas – ne vien olimpinės viltys
lsu.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS