Latvija gali boikotuoti Paryžiaus olimpines žaidynes, jei jose dalyvaus rusai | KaunoDiena.lt

LATVIJA GALI BOIKOTUOTI PARYŽIAUS OLIMPINES ŽAIDYNES, JEI JOSE DALYVAUS RUSAI

  • 0

Dabartinėje situacijoje, kai Rusija tęsia karinę agresiją Ukrainoje, Latvija nedalyvautų olimpinėse žaidynėse kartu su agresorėmis Rusija ir Baltarusija, duodamas interviu Latvijos televizijai pareiškė Latvijos olimpinio komiteto (LOK) prezidentas Žoržas Tikmeras.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) praėjusią savaitę pareiškė, kad, nepaisant Maskvos invazijos į Ukrainą, ieško galimybių rusams dalyvauti žaidynėse. Anksčiau Komitetas konsultavosi su TOK nariais, sportininkų atstovais, tarptautinėmis sporto federacijomis ir nacionaliniais olimpiniais komitetais. TOK pranešimą pasmerkė ne tik Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir kiti pareigūnai, bet ir kelios sporto federacijos.

„Latvijos pozicija yra tokia – jei šios žaidynės vyktų dabar ir jose dalyvautų sportininkai iš Rusijos ir Baltarusijos, manau, kad Latvijos rinktinė į šias žaidynes nevyktų. Tikimės, kad karas baigsis, Ukraina laimės, ir bus visiškai nauja situacija bei naujos žaidynių taisyklės. Žinoma, tokiu atveju Latvijos sportininkai galės dalyvauti ir tokiose olimpinėse žaidynėse“, – sakė Ž. Tikmeras.

LOK planuoja pakviesti Latvijos sporto federacijas kreiptis į tarptautines federacijas ir paraginti jas neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Olimpinių žaidynių atrankos varžybose.

Tikimės, kad karas baigsis, Ukraina laimės, ir bus visiškai nauja situacija bei naujos žaidynių taisyklės.

Rusija ir jos sąjungininkė Baltarusija nuo praėjusių metų vasario mėnesio invazijos į Ukrainą buvo priverstos kone visiškai pasitraukti iš olimpinio sporto.

Tačiau TOK pareiškė, kad „nė vienam sportininkui neturėtų būti užkertamas kelias dalyvauti varžybose vien dėl jų paso“.

Po šio pareiškimo Azijos olimpinė taryba (OCA) ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai galės dalyvauti šių metų Azijos žaidynėse.

Šis OCA žingsnis sudarys galimybę Rusijos sportininkams dalyvauti Azijos žaidynėse, kurios yra atranka į kitąmet įvyksiančią Paryžiaus olimpiadą.

Ukrainos sporto ministras Vadymas Hutcaitas perspėjo, kad jo šalis gali boikotuoti kitų metų vasaros olimpines žaidynes, jei jose bus leista dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams.

Gairės: Tarptautinis olimpinis komitetas, karas Ukrainoje, Latvija, Olimpinės žaidynės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS