Latvija leis sirgaliams gyvai stebėti pasaulio ledo ritulio čempionatą | KaunoDiena.lt

LATVIJA LEIS SIRGALIAMS GYVAI STEBĖTI PASAULIO LEDO RITULIO ČEMPIONATĄ

Latvijos parlamentas nusprendė leisti sirgaliams gyvai stebėti šalyje vykstantį pasaulio ledo ritulio čempionatą, jei jie yra pilnai pasiskiepiję nuo COVID-19 ar persirgę šia liga.

Nuo antradienio įsigaliosiančiu sprendimu atšaukiamas šalies Sveikatos apsaugos ministerijos anksčiau paskelbtas draudimas šiame sporto renginyje dalyvauti sirgaliams.

„Sirgaliai turės pateikti įrodymą, kad yra pilnai pasiskiepiję nuo COVID-19 ar yra persirgę šia infekcija“, – žurnalistams pirmadienį sakė čempionato organizacinio komiteto vadovas Edgars Buncis.

Tačiau, kaip pranešama, visuomenei bus pasiekiama tik nedidelė tribūnų dalis. Atsižvelgiant į ribotą vietų skaičių, bilietų kainos į įprastas varžybas prasidės nuo 110 eurų, o finalinės rungtynės gali atsieiti iki 340 eurų už bilietą.

„Gautos pajamos nukeliaus IIHF (Tarptautinei ledo ritulio federacijai), kuri turi atgauti pinigus, išleistus organizuojant čempionatą šiomis koronaviruso sąlygomis“, – teigė Latvijos ledo ritulio federacijos pirmininkas Aigars Kalvitis.

Latvijos žaliajame sąraše valstybių, kurių gyventojai gali kirsti Baltijos šalies sienas be 10 dienų saviizoliacijos prievolės, šiuo metu yra tik penkios šalys. Iš jų į čempionatą savo komandas nusiuntė tik Didžioji Britanija ir Suomija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS