Ledo šokėjams jėgų suteikė ir sirgaliai | KaunoDiena.lt

LEDO ŠOKĖJAMS JĖGŲ SUTEIKĖ IR SIRGALIAI

„Norime mėgautis varžybomis ir sirgalių palaikymu, kuris čia – neįtikėtinas ir įkvepiantis“, – sakė ledo šokėja Allison Reed. Ji kartu su Sauliumi Ambrulevičiumi sėkmingai pradėjo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatą Japonijoje.

Po pirmo šokio – septinti

Vakar Saitamoje (Japonijoje) vykstančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius atliko pirmą programos dalį – ritminį šokį.

Teisėjai jį įvertino 78,70 balo. Šis rezultatas – tik 0,28 balo prastesnis nei A. Reed ir S. Ambrulevičiaus karjeros rekordas. Lietuvos ledo šokėjai – septinti.

Sėkmingiau pasirodė amerikiečiai Madison Chock ir Evanas Batesas (91,94 balo), Europos čempionai Italijos atstovai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (88,21), kanadiečiai Piper Gilles ir Paulis Poirier (87,34), Europos vicečempionai britai Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (86,56), Kanados pora Laurence Fournier ir Nikolajus Soerensenas (85,59), JAV čiuožėjai Caroline Green ir Michaelis Parsonsas (78,74).

Allison ir Saulius aplenkė Suomijos atstovus Juulią Turkkilą ir Matthiasą Versluisą (76,97), kurie Europos čempionate iškovojo bronzą, nustūmę mūsiškius į ketvirtą vietą.

Šiandien – finalas

„Jaučiamės gerai, varžybų atmosfera – nuostabi. Sirgaliai mums suteikė papildomų jėgų“, – kalbėjo S. Ambrulevičius.

„Mano mama kilusi iš Japonijos, čia sportavo mano brolis ir sesuo, tad esu emocijų sūkuryje“, – dalijosi įspūdžiais A. Reed.

Mano mama kilusi iš Japonijos, čia sportavo mano brolis ir sesuo, tad esu emocijų sūkuryje.

Antra Lietuvos pora Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala surinko 58,06 balo, pagerino savo šio sezono rekordą, tačiau, bendroje įskaitoje užėmę 26 vietą, į finalą nepateko.

Paulina ir Deividas aplenkė Latvijos (55,90), Estijos (55,67), Azerbaidžano (55,59), Ispanijos (53,94), Nyderlandų (50,94), Belgijos (50,67) ir Kazachstano (47,77) duetus.

Laisvąją programą ledo šokėjai atliks šiandien.

A. Reed ir S. Ambrulevičius pasirodys ketvirtoje grupėje, kurioje taip pat startuos C. Green ir M. Parsonsas, J. Turkkila ir M. Versluisas.

Rezultatas: P. Ramanauskaitė ir D. Kizala aplenkė septynių šalių ledo šokėjus./„Reuters“ nuotr.

Japonų triumfas

Porų varžybas laimėjo japonai Riku Miura ir Ryuichis Kihara, surinkę iš viso 222,16 balo.

Antri buvo pasaulio čempionų titulą gynę amerikiečiai Alexa Knierim ir Brandonas Frazieris (217,48), treti – italai Sara Conti ir Niccolo Macii (208,08).

Vengrijai atstovavo iš Rusijos kilę Maria Pavlova ir Aleksejus Sviatčenka (190,67 – septinta vieta), Australijai – buvusi maskvietė Anastasija Golubeva ir Melburne užaugęs Hektoras Giotopoulos Moore'as (189,47 – aštunta vieta), Nyderlandams – Maskvoje gimusi Daria Danilova ir olandas Michelis Tsiba (173,85 – trylikta vieta), Sankt Peterburge pirmus žingsnius žengusi Nika Osipova ir Rusijoje šaknų turintis Dmitrijus Epsteinas (146,27 – 20 vieta), Prancūzijai – prancūzė Camille Kovaliov ir iš Sankt Peterburgo kilęs Pavelas Kovaliovas (172,29 – keturiolikta vieta), Filipinams – amerikietė Isabella Gamez ir rusas Aleksandras Korovinas (147,07 – aštuoniolikta vieta), Sakartvelui – Čeliabinske gimusi Karina Safina ir buvęs maskvietis Luka Berulava (146,99 – devyniolikta vieta).

GALERIJA

  • Ledo šokėjams jėgų suteikė ir sirgaliai
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

manau

geresniu rezultatu pasiektu,jei partnere butu lengvesne

anonimui

Finale buvo 20 porų.Nuostabus pasiekimas po Kanados,JAV ir mes ten ..pasaka..super..bravo

Anonimas

Finale labai aukšta septinta vieta.Bet finale buvo tik 7 poros.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS