Baltarusijos sportininkė K. Cimanouskaja pardavė medalį už 21 tūkst. dolerių | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOS SPORTININKĖ K. CIMANOUSKAJA PARDAVĖ MEDALĮ UŽ 21 TŪKST. DOLERIŲ

  • 4

Baltarusijos olimpinė bėgikė Kryscina Cimanouskaja, teigianti, kad buvo bandoma jėga sugrąžinti namo iš Tokijo olimpinių žaidynių ir dabar gyvenanti Lenkijoje, pardavė savo anksčiau iškovotą medalį už 21 tūkst. JAV dolerių (17,9 tūkst. eurų), pranešė viena nevyriausybinė sporto organizacija.

„Medalis parduotas, jį nupirko ir pinigus sumokėjo pirkėjas iš JAV, turintis labai solidžią pirkimų istoriją „eBay“ platformoje, – savo „Telegram“ programėlės paskyroje rašė Baltarusijos sporto solidarumo fondas (BSSF).

BSSF – organizacija, remianti opozicijos sportininkus, – pranešė, kad K. Cimanouskajos 2019 metų Europos žaidynių sidabro medalis sulaukė „daug susidomėjimo“ iš kolekcininkų ir meno globėjų.

„Nesitikėjau, kad jis bus nupirktas už tokią sumą“, – sakė 24 metų K. Cimanouskaja, kuri, kaip rašo BSSF, jaučiasi „labai laiminga“.

Sprinterė sakė ketinanti paaukoti pinigus, kad padėtų „nukentėjusiems“ sportininkams, tokiems, kaip ji pati.

Rugpjūtį K. Cimanouskaja atsidūrė pasaulio dėmesio centre, kai Baltarusijos olimpinės rinktinės vadovai bandė priverstinai parskraidinti ją iš Tokijo olimpinių žaidynių į tėvynę, kurią valdo diktatorius Aliaksandras Lukašenka ir kurioje jos būtų laukęs nežinomas likimas.

Praėjusių metų rugpjūtį BSSF įkūrė karjerą baigusi Baltarusijos plaukikė Aliaksandra Herasimenia. Tuo metu šalyje kilo protestai dėl A. Lukašenkos suklastotų prezidento rinkimų.

A. Herasimenia, dabar gyvenanti tremtyje Lietuvoje, pardavė savo 2012 metų pasaulio čempionato aukso medalį, kad surinktų lėšų fondui.

Fondas teikia finansinę ir teisinę pagalbą sportininkams, tapusiems valdžios institucijų keršto taikiniu dėl raginimų nutraukti smurtinius policijos veiksmus prieš protestuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Manau

Jūsų niekas tokių komentuojančiu ir už dyką neimtu.Jums į durnyną pasigydyti.

na dabar tures uz ka botokso ysipirdolint y visas

sesias lIUpas ,,---ir pradet prostitutes karjera europoje...

o motina, teva ir tevyne

uz kiek doleriu pardave ????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS