LFF siekia surengti Europos jaunimo futbolo ir futsalo čempionatus | KaunoDiena.lt

LFF SIEKIA SURENGTI EUROPOS JAUNIMO FUTBOLO IR FUTSALO ČEMPIONATUS

  • 2

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pateikė paraiškas, siekiant surengti vieną iš UEFA jaunimo futbolo čempionatų.

Iki liepos 30 dienos vyko intensyvus darbas parengiant paraiškas, siekiant suteikti galimybę Lietuvai patirti dar vieną futbolo šventę. Lietuvai UEFA buvo du kartus patikėjusi garbę surengti finalines jaunimo čempionatų varžybas – 2013 m. surengtas Europos vaikinų U-19 čempionatas, o 2018 m. įvyko Europos merginų U-17 čempionatas.

LFF pateikė paraiškas surengti 2021 m. UEFA vaikinų U-19 čempionatą bei 2023 ar 2024 m. UEFA Europos merginų futbolo U-17, U-19, vaikinų futbolo U-19 čempionatus. UEFA Vykdomasis komitetas sprendimą dėl teisės šalims surengti minėtas finalines varžybas turėtų priimti šių metų rudenį.

„Turime didelį UEFA pasitikėjimą bei džiaugiamės turėję galimybę surengti finalinius Europos jaunimo čempionatų etapus Lietuvoje. LFF pateikė paraiškas surengti Europos jaunių (merginų ir vaikinų) rinktinių čempionatus ir džiaugiamės, jog bendradarbiavimas su UEFA vyksta sklandžiai ir produktyviai. Naujoje Lietuvos futbolo strategijoje prioritetu išskyrėme jaunimo ir moterų futbolą, todėl bent vieno čempionato organizavimas prisidėtų prie minėtų prioritetų stiprinimo ir populiarinimo“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Teikdama paraišką LFF pažymėjo, jog yra pasirengusi drąsiai priimti naujus iššūkius, kurie padės į futbolą įtraukti dar daugiau jaunosios kartos ir išlaikyti visuomenės susidomėjimą futbolu. LFF nuo 2020 m. yra patvirtinusi naują techninę strategiją, siekiant ugdyti vaikinus ir merginas pagal modernias futbolo idėjas iš Belgijos. Naujo UEFA futbolo čempionato surengimas dar labiau suaktyvintų permainas ir jaunųjų futbolininkų vystymosi motyvaciją.

Aplikuodama į Europos vaikinų futsalo U-19 čempionatą, LFF tikisi pratęsti salės futbolo tradiciją 2021 m. pabaigoje bei pritraukti daugiau jaunimo į šią futbolo šaką. Viliamasi, jog FIFA Pasaulio futsalo čempionato metu įgyta organizacinė patirtis ir racionalus turimų resursų panaudojimas, kaip aukščiausio standarto žaidimo parketas ir specifinė įranga leistų sklandžiai surengti svarbiausią Europos jaunimo futsalo renginį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Karmoranas

Jus taciampionata ir zaiskit su svinium buzu danilevicium o garbinga bendruomene zais savo

Užpelkis

Jūs ne pasakas sekit, bet atsakykit vieną kartą žmonėms, kokia šiandien Lietuvoje egzistuoja PROFESIONALIŲ futbolininkų rengimo sistema. Ar jokios neegzistuoja ? Nes paskaičius 2020-02-01 interviu Kauno dienoje su A. Narbekovu, aiškus faktas, kad šiandien nėra Lietuvoje vaikų kurie treniruotusi 2 kartus į dieną. O tai reiškia, kad jie treniruojasi pagal 50 metų senumo metodiką. O tie "Anderlechtai", "Ajaxai" yra tik akių dūmimas, siekiant pratęsti ramias 8 mln. eurų dalybas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS