Lietuva turi naują profesionalių šokėjų porą: pranašaujami medaliai | KaunoDiena.lt

LIETUVA TURI NAUJĄ PROFESIONALIŲ ŠOKĖJŲ PORĄ: PRANAŠAUJAMI MEDALIAI

  • 0

Vos prieš mėnesį Tarptautinė sportinių šokių federacija (WDSF) paskelbė, kad šiais metais visgi dar surengs Europos čempionatus: lapkričio mėnesį profesionalams, o gruodžio mėnesį – mėgėjams.

Tačiau mūsų šalies šokėjų viltys startuoti ir vėl sudužo – Europos profesionalų standartinių šokių čempionatas, turėjęs ateinantį šeštadienį (lapkričio 14 d.) įvykti Slovakijos sostinėje Bratislavoje, yra atšaukiamas.

WDSF viceprezidento sportui Nenado Jeftičiaus teigimu, visa sportinių šokių bendruomenė lieka dėkinga Slovakijos federacijai už pastangas surengti Europos čempionatą tokiomis sudėtingomis sąlygomis, tačiau turime paklusti nacionalinės valdžios sprendimams – Slovakijos vyriausybė, iš pradžių žadėjusi renginiui išimtį iš griežtų saugumo reikalavimų, paskutiniu momentu visgi nutarė išimties netaikyti.

Lietuvai šiame čempionate ruošėsi atstovauti lygiai prieš metus apie perėjimą iš mėgėjų į profesionalų sportą paskelbę Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva.

Nuo 2007 m. poroje šokantys ir prieš kelerius metus sutuoktiniais tapę Vaidotas ir Veronika po pernai Vilniuje pasaulio čempionate iškovotos ketvirtosios vietos sausakimšoje „Siemens“ arenoje pranešė, kad nuo šiol gins Lietuvos garbę profesionalų gretose. Iš Rusijos kilusiai Veronikai pernai buvo suteikta ir Lietuvos pilietybė.

Nekantriai sportinių šokių specialistų ir gerbėjų lauktas debiutas vis dar neįvyko. Pirmuosius mėnesius V. Lacitis ir V. Golodneva ruošėsi naujiems startams, o paskui pandemija sustabdė ne tik sportą, bet ir pasaulį. Spalio mėnesį Lietuvos sportinių šokių federaciją (LSŠF) pasiekęs kvietimas deleguoti šokėjus į Europos profesionalų čempionatą porą labai nudžiugino. „Labai pasiilgom varžybų, pailsėjom, rimtai treniruojamės; tikimės, kad niekas nepasikeis ir neatšauks čempionato.“ – tuomet sakė V. Lacitis.

Pasak LSŠF Profesionalų lygos vadovo Vytauto Bankausko, V. ir V. Lacičių poros startas taip pat žadėtų Lietuvai medalius: „Labai laukėme, kol sportininkai pateiks mums oficialią paraišką ir galėsime juos deleguoti į čempionatą. Pagaliau ir paraiškos sulaukėme, ir kvietimo iš Tarptautinės federacijos. V. Lacitis ir V. Golodneva pastaruoju metu demonstravo labai brandų šokimą ir tikrai laiku pasuko į profesionalų sportą. Šiuo metu ne tik Europoje, bet ir pasaulyje, mano manymu, vos viena profesionalų pora galėtų jiems būti rimtas iššūkis. Gerai, kad sportininkai jau yra subrendę ir kaip asmenybės – jie šiuo metu intensyviai treniruojasi Vilniuje ir tikrai sulauks savųjų startų.“

V. Lacitis ir V. Golodneva per visą savo karjerą jau yra tapę Europos mėgėjų standartinių šokių čempionato medalininkais (du kartus laimėjo bronzą), nuo 2015 m. patenka į pasaulio čempionato finalus (tarp šešių geriausių duetų pasaulyje), taip pat yra iškovoję Europos standartinių šokių taurę, Lietuvos čempionų ir vicečempionų titulus.

Tarptautinėse profesionalų varžybose Lietuvos šokėjai būtų startavę po dvejų metų pertraukos. Paskutinį kartą savo atstovus šioje kategorijoje mūsų šalis turėjo 2018 m. Tuomet Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė buvo pirmi Europoje bei antri pasaulyje. Dar penkeriais metais anksčiau pasaulio ir Europos profesionalų standartinių šokių čempionato medalius mūsų šaliai iškovojo Mirko Gozolis ir Edita Daniūtė.

GALERIJA

  • Lietuva turi naują profesionalių šokėjų porą: pranašaujami medaliai
  • Lietuva turi naują profesionalių šokėjų porą: pranašaujami medaliai
  • Lietuva turi naują profesionalių šokėjų porą: pranašaujami medaliai
V. Kučiariavy nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS