Lietuvai – pasaulio vaikų ir jaunimo muaitai čempionato sidabras bei bronza | KaunoDiena.lt

LIETUVAI – PASAULIO VAIKŲ IR JAUNIMO MUAITAI ČEMPIONATO SIDABRAS BEI BRONZA

  • 0

Antalijoje (Turkija) vykusiame pasaulio vaikų ir jaunimo muaitai čempionate lietuviai iškovojo du medalius.

Mia Bazytė lipo ant antrosios vietos pakylos ir pasipuošė sidabru, Dominykas Dirkstys liko trečias ir parvežė Lietuvai bronzą. Čempionate dalyvavo 824 sportininkai iš 58 pasaulio šalių.

Mergaičių (iki 11 metų) svorio kategorijoje iki 30 kg sporto klubo „Lotosas“ auklėtinė Mia  Bazytė nukeliavo iki pat finalo. Tik jame lietuvė taškais 27:30 nusileido turkei Zeynep Cam ir pelnė sidabrą. Svorio kategorijoje kovojo aštuonios mergaitės.

Pirmoje kovoje taškais dešimtmetė lietuvė nugalėjo Baltarusijos atstovę, kitoje kovoje taškais nugalėjo atstovę iš Rusijos, o finale taškais pralaimėjo šalies čempionato šeimininkės atstovei. Turkė pakeliui įveikė Kolumbijos ir Uzbekistano atstoves.

Jaunių (iki 17 metų) svorio kategorijoje iki 75 kg bronza atiteko sporto klubo „Muaythai imperija“ atstovui Dominykui Dirksčiui. Jis pateko į pusfinalį, kuriame taškais 27:30 turėjo pripažinti ruso Igorio Jekimenkos pranašumą. Svorio kategorijoje kovojo devyni sportininkai.

Pirmoje kovoje taškais mūsiškis įveikė atstovą iš Moldovos. Pusfinalyje Dominykas taškais pralaimėjo Rusijos atstovui, kuris tapo čempionato nugalėtoju finale įveikęs kovotoją iš Uzbekistano.

Lietuvos muaitai federacijos prezidentas džiaugėsi jaunuolių pergalėmis ir pabrėžė, kad šie medaliai - istorinis pasiekimas visai šaliai: „Mažoji Mia pirmą kartą dalyvavo pasaulio čempionate ir sugebėjo iškovoti sidabrą. Jos koncentracija ir motyvacija stebino visus, o ir rezultatas kalba pats už save. Tuo tarpu jaunių kategorijoje kovojęs Dominykas taip pat pademonstravo puikų pasirengimą ir parvežė Lietuvai bronzą - didžiuojamės ir dėkojame už atiduotas jėgas“.

Čempionate jėgas išbandė ir Jurgita Slugevičiūtė, Aleksandras Kapanadzė, Oskaras Visockas, tačiau šiems sportininkams pergalių iškovoti nepavyko.

Į kovas sportininkus lydėjo ilgametę patirtį turintis muaitai treneris Andrejus Zemitanas.

Šiame čempionate puikiai pasirodė du tarptautinės kategorijos teisėjai Saulius Šeškevičius ir Robertas Šiuška.

„Džiaugiamės, kad turėjome galimybę į pasaulio muaitai čempionatą nuvažiuoti su tokia didele komanda, kuri ne tik pateisino, bet ir viršijo visų lūkesčius. Juk Lietuva tokia maža, o jaunieji sportininkai parsiveža net du medalius. Šios rinktinės nariai - mūsų ateitis, o tuo pačiu jau ir istorinio pasiekimo herojai“, - rezultatus apžvelgdamas pakilios nuotaikos neslėpė E. Norkeliūnas ir pridūrė, kad kiekviena tokia pasaulinio lygio patirtis yra itin reikšminga visai Lietuvos muaitai bendruomenei.

GALERIJA

  • Lietuvai – pasaulio vaikų ir jaunimo muaitai čempionato sidabras bei bronza
  • Lietuvai – pasaulio vaikų ir jaunimo muaitai čempionato sidabras bei bronza
  • Lietuvai – pasaulio vaikų ir jaunimo muaitai čempionato sidabras bei bronza
  • Lietuvai – pasaulio vaikų ir jaunimo muaitai čempionato sidabras bei bronza
LMF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS