Lietuviai golbolo pasaulio čempionate liko be medalių | KaunoDiena.lt

LIETUVIAI GOLBOLO PASAULIO ČEMPIONATE LIKO BE MEDALIŲ

  • 0

Viena stipriausių pasaulyje ilgą laiką buvusi Lietuvos vyrų aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė iš Portugalijos grįžta tuščiomis. Planetos pirmenybių mažajame finale lietuviai 2:6 pralaimėjo Ukrainos komandai ir bronzos nepačiupo.

Šešių pergalių nepakako

Lietuvos ir Ukrainos komandos turnyre Portugalijoje viena prieš kitą stojo antrą kartą. Pirmame ekipų susitikime D grupės varžybose užfiksuotos lygiosios 5:5. Atkaklios buvo ir rungtynės dėl bronzos.

Jas sėkmingiau pradėjo Ukrainos golbolininkai, jau pirmomis minutėmis pelnę įvartį. Genrikas Pavliukianecas į tai atsakė taikliu baudiniu. Kėlinio pabaigoje ukrainiečiai aptiko spragą tarp G.Pavliukianeco ir Manto Brazauskio – kamuolys suspurdėjo lietuvių vartuose - 1:2.

Po pertraukos ukrainiečiai padidino savo persvarą iki dviejų įvarčių. Nors Nerijui Montvydui pavyko rezultatą sušvelninti, bet Ukrainos ekipa žaibiškai susigrąžino turėtą pranašumą, o kėlinio viduryje pirmavo jau trijų įvarčių skirtumu. Likus žaisti pustrečios minutės, Ukrainos rinktinė įtvirtino pergalę taikliu baudiniu – 6:2.

Į mažąjį finalą lietuviai pateko pusfinalyje 4:9 nusileidę Brazilijos sportininkams. Prieš tai ketvirtfinalyje 6:4 įveikta Japonijos komanda. Iš viso turnyre mūsų šalies rinktinė pasiekė šešias pergales. Neskaitant japonų pasiekti laimėjimai 16:9 prieš Egiptą, 13:7 prieš Argentiną, 15:5 prieš Iraną, 12:2 prieš JAV ir 12:2 prieš Kolumbiją. Tiesa, pirmajame mače net 5:10 nusileista Kinijos ekipai.

Bėdos: Lietuvos rinktinės lyderiai mažajame finale žaidė nepaisant traumų ir ligų./ Paralympics.lt nuotr.

Nespėjo atsigauti

Lietuvos rinktinės treneris Klaidas Janeika įžvelgė keletą pralaimėjimo bronziniame mače priežasčių.

Ekipos veteranas G.Pavliukanecas susitikimo su ukrainiečiais išvakarės patyrė traumą – tikėtina rankos raumens plyšimą. N.Montvydas žaidė smarkiai karščiuodamas. Tad po vakarykščio pralaimėto pusfinalio jautėsi nuovargis.

Ukrainiečių treneris su ašaromis akyse sakė, kad jiems šios pergalės morališkai tikriausiai reikėjo labiau. Tai suprantama, nes šiandien Rusija vėl atakavo jų šalį raketomis.

„Tikriausiai nespėjome pailsėti, o ir nuotaika po pusfinalio buvo slogi. Šiandien neradau žaidėjo, kuris atliktų mano sumanymus. Genrikas lygių metimų negalėjo atlikti dėl suprantamų priežasčių. Jis gynyboje dirbo gerai, bet trūko puolime. Bandžiau rizikuoti, leidau kitus metikus, bet nesisekė realizuoti puolimo plano, - vardino K.Janeika. - Varžovus pasveikinome, trumpai pasikalbėjome. Ukrainiečių treneris su ašaromis akyse sakė, kad jiems šios pergalės morališkai tikriausiai reikėjo labiau. Tai suprantama, nes šiandien Rusija vėl atakavo jų šalį raketomis“.

Tikslas - paralimpiada

Lietuvos rinktinė pasaulio golbolo čempione yra tapusi du kartus, po kartą iškovojo sidabrą ir bronzą. Paskutinį sykį lietuviai medalius planetos pirmenybėse pelnė 2010 m. Šefilde, kur nuskynė auksą. Įdomu, kad Lietuvos komanda ketvirtą vietą užėmė trijose pastarosiose pasaulio pirmenybėse.

Penktadienio popietę finale susitikusios Brazilijos ir Kinijos ekipos gavo kelialapius į 2024 m. Paryžiaus paralimpines žaidynes. Jose iš viso dalyvaus aštuonios komandos.

Lietuvos nacionalinė komanda dar turės galimybių patekti į žaidynes kitais metais vyksiančiame Europos čempionate ir papildomame atrankos turnyre.

GALERIJA

  • Bėdos: Lietuvos rinktinės lyderiai mažajame finale žaidė nepaisant traumų ir ligų.
Paralympics.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS